2021 yılı müzik öğretmeni atamaları TBMM gündeminde

2021 yılı müzik öğretmeni atamaları TBMM gündeminde
2021 yılı müzik öğretmeni atamalarında verilecek kontenjan TBMM'de gündem oldu. Meclise sunulan önergede 2021 yılında müzik öğretmenlerine ne kadar kontenjan ayrılacağı soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. (10.12.2020) Hüseyin ÖRS Trabzon Milletvekili Müzik Eğitimi bölümlerinden mezun öğrencilerimizin atama bekleyişleri devam etmektedir. İlgili bölümlerden mezun olan ve atama bekleyen öğrenciler; diğer branşlarda da aynı sorunların yaşandığı, ancak ihtiyacı karşılamaktan uzak olsa da son yıllarda diğer branşlarda kontenjanların arttırıldığını, müzik öğretmenliği atama kontenjanları için bir artış yapılmadığı gibi her geçen yıl müzik öğretmenliği atama kontenjanları azaldığını belirtmektedirler. 

Bu çerçevede; 

1- Son 5 yılda yapılan müzik öğretmeni atama sayısı ne kadardır? 

2- Açıklanan kontenjan ve yapılan atamalar ihtiyacı karşılayacak düzeyde midir? 

3- Ülke genelinde müzik öğretmenliği norm ihtiyacı var mıdır? Varsa ne kadardır? 

4- Müzik öğretmenliği norm ihtiyacına karşılık açılan kontenjanların az sayıda olmasının nedeni nedir? 

5- 2020 yılı sonu itibariyle açılan kadro sayısı ne kadardır?

6- Müzik öğretmenliği atama kontenjanlarını arttırmayı düşünüyor musunuz? Bu konu ile ilgili Bakanlığınızca yapılan ya da yapılacak olan bir çalışma var mıdır? 

7- 2021 yılında atama yapılacak mıdır? Yapılacaksa, 2021 yılında yapılacak olan atama için kontenjan sayısı ne kadar olacaktır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.