Bakan Mahmut Özer'e ehliyet ve liyakat çağrısı! 'Ehliyet ve liyakat'in öncelikli olduğu bir MEB istiyoruz'

Bakan Mahmut Özer'e ehliyet ve liyakat çağrısı! 'Ehliyet ve liyakat'in öncelikli olduğu bir MEB istiyoruz'
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e seslenerek ehliyet ve liyakat çağrısı yaptı.

EHLİYET VE LİYAKAT

Yıllardır söyleniyor.Sadece biz değil akıl ve vicdan sahibi herkes söylüyor.MEB'deki en önemli sorun, eğitimde ileriye değil geriye gidişin en önemli sebebi liyakatten uzak ve ehliyeti önemsemeyen uygulamalar ve tercihlerdir.

Önceliğiniz ehliyet ve liyakat değil de birtakım aidiyetlerin varlığı ya da yokluğu olursa ne kadar büyük ve doğru hedefler koyarsanız koyun, başarıya ulaşamazsınız.

Nitekim bir önceki bakan Ziya Selçuk, ehliyet ve liyakatı öncelemek istemişse de bunu başaramamış, kendisine büyük ümitler bağlayan eğitimcileri hüsrana uğratmıştır.
"Kabe'nin anahtarını liyakat sahibi olduğu için bir gayr-ı müslime teslim eden bir dinin mensubu olarak kenar mahalledeki bir okula liyakatine göre yönetici atayamadığını" bizzat kendisi itiraf etmişti.Ama bakanlık koltukları yakınma yerleri değil çözüm üretme ve zor da olsa doğru olanı icra etme yerleridir. Bu irade gösterilemediği için ve liyakatten, ehliyetten uzak oluşmuş taşra yapılanması direnç göstermiş ve bakana rağmen dediğini yaptırabilmiştir.

Şimdi yeni bir Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut Özer iş başında. Türk Eğitim Sen olarak beklentimiz dün olduğu gibi bugün de aynı. Ehliyet ve liyakat'in öncelikli kriter olduğu bir MEB istiyoruz.Ve inanıyoruz ki Sn. Bakan bunu tesis edebildiği ölçüde başarılı olacaktır.

Mehmet Yaşar Şahindoğan
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum