TGRT Haber müjde haberi paylaştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 bin öğretmen alımı yapılacak...

TGRT Haber müjde haberi paylaştı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 bin öğretmen alımı yapılacak...
Öğretmen atamalarına dair TRT Haber son kulis bilgisini paylaştı. Haberde Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılında 25 ila 30 bin arasında bir kadroya öğretmen alımı yapacağı bildirildi. Açıklamada ayrıca mülakat sistemiyle ilgili detaylara da yer verildi...

Bugün gerçekleşecek kabine toplantısında da gündem maddesi olarak ele alınacağı bildirilen öğretmen atamalarına dair son dakika gelişmesi yaşandı. TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan tarafından ednilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25-30 bin arası öğretmen ataması olacağını açıklayacak. İşte detaylar...

TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan, canlı yayında öğretmen atamaları ve mülakat konusunda edindiği kulis bilgileri paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı için ayrılan kadro sayısını paylaşan Sözcan, 'mülakatlar kalkacak mı?' sorusuna da cevap verdi.

"25-30 BİN KADRO AYRILACAK"

Sözcan, şu ifadeleri kullandı:

"Kulislerden aldığımız bilgileri paylaşıyoruz. Seçimden önce bu konuyu konuşurken 34 bin rakamını telaffuz etmiştik. Ancak seçimden önce atama olmadığı için seçimden sonra bu beklenti biraz düştü.

Bana gelen kulis bilgilerine göre 25 bin ile 30 bin arasında bir kadro verilecek Milli Eğitim Bakanlığı’na. Ancak bunların tamamı öğretmen atamalarına ayrılmayacak. Bu rakamın içinde idari personel de var.

(Mülakatlar kalkacak mı?) Şu ana kadar gelen sinyaller biraz olumsuz. Tabi ki kabine toplantısında bunlar oturulup değerlendirilecek. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Şu an itibariyle sinyallerin olumsuz olduğunu söyleyeyim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum