Bankaların promosyon teklifleri öğretmenlerin onurunu kırdı

Bankaların promosyon teklifleri öğretmenlerin onurunu kırdı
Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Çataklı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçe Müdürlüklerinin promosyon ihalesini eleştirdi.

Eğitim çalışanlarının onurunun kırıldığını ifade eden Başkan Çataklı "Bankaların tekliflerinde eğitim çalışanlarının onurunu kıracak boyutta düşük teklifler yapılmıştır. Nitekim ihale düşük tekliften dolayı sonuçlanmadan kapanmıştır" dedi. 

Kamuran Çataklı'nın açıklaması söyle:

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
"Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kozlu ve Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı personellerinin banka Promosyon anlaşmasının yenilenmesi için toplantı 30 Mart 2023 Perşembe günü saat14.30' da ASO Öğretmen Evi Müdürlüğü salonunda yapılmıştır. Banka Promosyonunun revizyonu için yeni ihale yapılmış ve bankalar tekliflerini sunmuşlardır. Bankaların tekliflerinde eğitim çalışanlarının onurunu kıracak boyutta düşük teklifler yapılmıştır. Nitekim ihale düşük tekliften dolayı sonuçlanmadan kapanmıştır. Hali hazırda anlaşmanın sürdüğü ilgili bankada eğitim çalışanlarını rencide eden ve yok hükmünde sayan teklifle ihaleden çekilmiştir. Son iki yılda gerçekleşen ve hayatın olağan akışına ters gelişen ekonomik dalgalanma ile oluşan %200’lere varan enflasyondan dolayı istenen revizyona ilgili banka sessiz kalmıştır. Eğitim çalışanlarının sırtından para kazandığı halde bankanın bu sessizliği eğitim çalışanlarını üzmüştür. İlgili bankanın imajını eğitim çalışanları gözünde düşürmüştür. Promosyon anlaşmasının yapıldığı yıl içinde yaklaşık 3400 personel için yapılan anlaşma sırasında 16 milyon lira civarında maaş ödemelerinde para dolanımdayken, bu gün yaklaşık 60 milyon lira ulaşmıştır. Yaklaşık dört kat artan para oranına rağmen bankanın revizyona yanaşmaması hatta şart koşması etik değildir.  Diğer taraftan yaklaşık 2,5 sene önce yapılan promosyon anlaşmasının yetkili sendikanın dört yıllığına yapılmasına göz yumması ve enflasyon faktörünü göz önüne almadan sözleşmeye imza atması eğitim çalışanlarını madur etmiştir. İşveren konumunda olan ve eğitim çalışanlarının hakkını gözetmek konumunda bulunan Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğünün  “eğitim çalışanlarının” mağduriyetini giderme konusunda gösterdiği gayretinde yetersiz olduğu ortadadır. Bu konuda sınıfta kaldığı su götürmez bir gerçek gibi gün ışığına çıkmıştır. 
Eğitim çalışanları olarak yetkililere sesleniyoruz!
Bankaların eğitim çalışanları ile yaptığı promosyon anlaşmaları mevcut enflasyon şartlarına göre yeniden ve acilen güncellenmelidir.
Banka promosyon ücretlerinin belirlenmesinde maaş miktarı ve kurumun kişi sayısına göre ülke genelinde taban fiyat belirlenmelidir.
Ayrıca enflasyon değişkenliğine bağlı bir ekonomik kayıp yaşanmaması için banka promosyon anlaşmaları bir yıllığına geçerli olacak şekilde yapılmalıdır.
Eğitim çalışanları da emekliler gibi bankalarla bireysel anlaşma yapabilmeli ya da MEB, bankalarla merkezi anlaşma yapmalıdır.
Promosyon miktarları bankaların insafına bırakılmamalı, promosyonda taban fiyat uygulaması kanunlarla güvence altına alınmalı, çalışanların promosyon mağduriyeti yaşamaması için gerekli kanuni düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir..
Eğitim çalışanlarının yaşadığı promosyon mağduriyetinin çözümü konusunda MEB, personelinin yanında olmalı, gerekli kanuni düzenlemenin yapılması için kurumsal olarak girişimde bulunmalıdır." 
pusulagazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.