Canlı Derslere Hiç Katılmayan, EBA'ya Hiç Girmeyen Öğrencilere Karne Notu Nasıl Verilecek?

Canlı Derslere Hiç Katılmayan, EBA'ya Hiç Girmeyen Öğrencilere Karne Notu Nasıl Verilecek?
EBA veya zoom ve diğer uzaktan eğitim programlar ile online derslere hiç katılmayan öğrencilere öğretmenler karne notu verecek mi?

Karne ve dönem sonu işlemlerinin yaklaştığı şu günlerde öğretmenler, canlı derslere hiç katışmamış öğrencilerin karne işlemlerinin nasıl olacağını ve derslere katılım puanının nasıl verileceğini merak ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılını kademeli olarak başlatmış, tartışmalı sık karar değişikliklerinden sonra Covid-19 virüsünün yayılımı ile kısa bir süre yüz yüze eğitim devam ettikten sonra uzaktan eğitime geçilmişti.

Uzaktan eğitim süreci de 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. yarıyılı da önümüzdeki cuma günü sona erecek. Karne iş ve işlemleriyle ilgili yine birbirini geçersiz kılan yazılar illere gönderiliyor fakat kararlaştırılan hususlar şöyle

 1- Karne iş ve işlemleri yapılacak ve e-okul sistemine işlenecek.

2- Öğrencilere basılı karne dağıtılmayacak.

 3- Kademelere göre gönderilen resmi yazılar doğrultusunda karne oluşturulacak.

Bakanlık, karne iş ve işlemleri hususunda resmi yazı gönderiyor fakat okul açık kaldığı süre içerisinde okula gelmeyen veya gelemeyen öğrenciler ile canlı derslere katılmayan veya katılamayan öğrenciler için herhangi bir çözüm bulunmuş değil.

Derslere katılmayan öğrenciler için sorumluluk öğretmenlerin üzerine atılmaya çalışılsa da bu öğrencilerin notlarının tamamı e-okul üzerinden ''G''(Girmedi) olarak sisteme işlenmeli, öğrenciyle ilgili öğretmen karne görüşü, okuduğu kitaplar, sosyal etkinlikler vb. hiç bir veri girilmemelidir.

Katılım sağlamayan veya sağlayamayan öğrencilere not girişi yapılması ileride doğabilecek problemlerin tüm sorumluluğunu öğretmenin üzerine yükleyecektir.
Mebpersonel

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.