Dayakçı okul müdürüne garip indirim!

Dayakçı okul müdürüne garip indirim!
İstanbul Kadıköy’de 9 yaşındaki 2 ilkokul öğrencisini kulağını çekerek odasına götürüp dehşeti yaşatan ve görüntüleri tartışma yaratan okul müdürü hakkında mahkeme kararını verdi. Öğrencinin, “Boğazımı kolunun iç kısmına alarak havaya kaldırdı. Tokat atıp kafamızı duvara vurdu ama arkadaşıma daha fena yaptı” diyerek dehşeti anlattığı davada mahkeme, dayakçı müdüre alt sınırdan ceza verdiğini ve ‘kişiliğini’ olumlu olarak değerlendirdiğinden indirim yaptığını belirtti. 2 çocuğa yaşattığı dehşet için toplamda

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Kadıköy'de Şener Birsöz İlkokulu'nun müdürlüğünü yapan Adem K.'nin 23 Aralık 2021'de odasında oturduğu sırada çocuklar tarafından odasının kapısı tekmelendi. Sinirle odasından dışarı çıkan eğitimci, kapı önündeki 2 çocuğun eylemi yaptığını düşünüp kulağından çekerek odasına götürdü ve dövmeye başladı. Öğrencileri duvara yaslayarak havaya kaldırdı, tokat attı ve kafalarını duvara vurup hakaretler yağdırdı. Okuldaki kamera görüntüleri müdürün çocukları boynundan tutup, kulağından çekerek odasına götürdüğünü gözler önüne serdi.

"DARP EDECEK OLSAM KAPIYI AÇIK BIRAKMAM"

Hakkında "görevi nedeniyle sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olan mağdurlara karşı kasten yaralama" ve "hakaret" suçundan 6 yıl 6 aya kadar hapsi istenen müdür, "Darp edecek olsam kapıyı açık bırakmazdım. Darp etsem ciddi yaralanma olması gerekirdi. Olay nedeniyle ben mağdur edildim" diyerek izahtan vareste bir savunmaya imza attı.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

"MÜDÜR AMCA BENİ KOLUYLA KALDIRDI, ARKADAŞIMA DAHA FENA YAPTI"

Savunmasız küçük çocuklar ise "Müdür amca bizi dövdü. Bizi odasına çekti benim boğazımı kolunun iç kısmına alarak havaya kaldırdı. Tokat atıp kafamızı duvara vurdu ama arkadaşıma daha fena yaptı. Ben korktum altıma kaçırdım" dedi.

MAHKEMEDEN İNDİRİMLİ CEZA

Davayı karara bağlayan mahkeme, "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten yaralama" ve "hakaret" suçundan okul müdürü Adem K.'ye alt sınırdan ceza verdiğini ve 'kişiliğini' olumlu olarak değerlendirdiğinden indirim yaptığını belirtti. 2 çocuğa yaşattığı dehşet için toplamda 5 bin 860 lira adli para cezasına hükmetti.
sabah

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum