Eğitim Bir-Sen, Eğitim İş’in açıklamasını yalanladı!

Eğitim Bir-Sen, Eğitim İş’in açıklamasını yalanladı!
Eğitim Bir Sen Şube başkanı Yaşlık, Eğitim İş’in bir öğretmen hakkında yaptığı açıklamanın asılsız olduğunu belirtti. Yaşlık, mağdur edildiğini iddia ettikleri öğretmenin yalancı şahitlik bile yaptığını söyledi

Eğitim İş Şubesi, geçtiğimiz hafta Derince MTAL’de sendika üyesinin okul idarecileri tarafından tehdit edildiğini açıklamıştı. Konuyla ilgili Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şahin Yaşlık’tan yazılı bir açıklama geldi. Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu’nun iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yaşlık’ın açıklamaları şöyle:

‘O DÖNEM BİZİM ÜYEMİZDİ’
8 Haziran 2023 Perşembe Günü Eğitim-İş sendikasının basın açıklamasına istinaden bazı basın yayın organlarında ‘Derince MTAL okul idarecileri tarafından, okul öğretmenleri tehdit ediliyor’ başlığıyla yapılan haberin gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. İlgili sendika yöneticileri, Derince İlçesi Eğitim-İş temsilcisi, okul sendika temsilcisi ve hatta okuldaki hiçbir üyesiyle görüş alışverişinde bulunmadan adeta onları yok sayarcasına iftira niteliğinde bir basın açıklamasına imza atmış, okul yöneticileri ile ilgili yargısız infaz ve haysiyet cellatlığına soyunmuştur. Bilinmelidir ki mağduriyet yaşayarak haksız suçlamalar ile okuldan gönderildiği iddia edilen öğretmen, o dönem Eğitim Bir Sen Üyesi ve ilgili okulun da sendika temsilcisiydi. İlgili öğretmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan soruşturma sonucu görev yeri değişikliği cezası almıştır.

‘KENDİ ÜYELERİNİ YOK SAYDILAR’

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Henüz birkaç ay önce Eğitim İş Sendikasına üye olan, bu sendikaya üye olmadan önce Türk Eğitim Sen’e üye olma girişimleri olumsuz sonuçlanan ve hezeyanları nedeniyle sanki cezalandırıldığı dönemde Eğitim İş Sendikası üyesiymiş gibi savunulması ve haksızlığa uğradığı iddia edilmesi akla ziyan ve yalan bir açıklamadır. Yine aynı basın açıklamasında; diğer öğretmenler ve hatta öğrencilerin eğitimciye yakışmayan, devlet ciddiyetinden uzak uygulamalar ile karşılaştığı ifade edilmektedir. Ancak eğitimciye yakışmayan, devlet ciddiyetinden uzak uygulamaların neler olduğundan bahsedilmediği gibi bu kanıya nasıl vardıkları da merak konusudur zira bu basın açıklamasından sonra bizzat kendi sendika üyeleri tarafından okula davet edilmelerine rağmen gitmemişlerdir. Okula uğramayan, kendi üyeleriyle yüz yüze ya da telefon ile dahi görüş alışverişinde bulunmadan görüş beyan etmeleri kendi üyelerini yok sayma ve okuldaki tüm sendikaların üyelerine karşı yapılan büyük bir saygısızlık olarak değerlendirilmelidir.

‘YALANCI ŞAHİTLİK YAPMIŞ’
Basın açıklamasında iddia edildiği üzere; bahsedilen ses kaydını okul öğrencilerinden birisi gizlice almış ve bu ses kaydını okuldan haksız yere gönderildiğini iddia eden öğretmene vermiştir. Bu durum gösteriyor ki gönderildiği iddia edilen öğretmen, okuldaki öğrencileri kirli oyunlarına alet ederek kendi ihtiraslarının bir parçası haline getirmiştir. Okul öğretmenlerinden biri de öğrencileri yalancı şahitlik ve iftira atma konusunda etki altına almaya çalışmıştır. Okulumuzdaki bu öğretmen, öğretmenler odasında okul idarecilerini kötüleyen ‘Bunların lafıyla kuyuya inmeyin, bunlara güvenmeyin’ diyerek öğretmenlerle okul idaresi arasına nifak sokmaya çalışmaktadır. Hatta bu öğretmen birçok olayda şahit olarak gösterilerek yalancı şahitlik de yapmıştır.

‘TACİZDEN SORUŞTURMA AÇILMIŞ’

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bu öğretmen, okul disiplin kurulu üyelerinden okulumuz edebiyat öğretmeni olan ve daha önce KHK ile açığa alınıp daha sonra tekrar görevine dönen öğretmenimize ‘Senin neden görevden alındığını biliyorum’ diyerek ilgili öğretmeni baskı altına alıp bazı öğrencilerin disiplin görüşmeleriyle ilgili görevini yapmasını engellemeye de çalışmıştır. Bu öğretmenin KHK ile görevden alındığı bilgisi disiplin soruşturması devam eden bir öğrenci tarafından sınıf içerisinde ‘Hocam ben sizin daha önce neden görevden alındığınızı biliyorum, umarım geçmişte yaptığınız hataları tekrar etmezsiniz’ diyerek aleni şekilde tehdit edildiği de bilinmektedir. Okul barışını bozan, öğretmenler arasına nifak sokma girişimlerinde bulunan ve daha önce 2 defa kız öğrencilere yönelik TACİZ suçlaması nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen bu öğretmen herhangi bir ceza almamış ve hala aynı okulda çalışmaya devam etmektedir.

‘SORUŞTURMA BAŞLATILMADI’
Mağdur edildiği iddia edilen öğretmen, okul idaresini karalamaya yönelik birçok girişimde bulunmuş hatta bu girişimlerinde bazı öğrencilerle görüşmeler yapıp öğrencileri kandırarak yalan ifade vermelerini de sağlamıştır. İlgili öğretmenin aslı olmayan şikâyetleri üzerine okula birçok kez müfettiş gelmiş ve iddiaların asılsız olduğu da ortaya çıkmıştır. Hatta yalancı şahit olarak ikna ettikleri öğrencilerden bir tanesi daha sonra kendisinden şikâyetçi olmuş, bu şikâyet üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma halen devam etmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli incelemelerin başlatılmamış olduğu da kabul edilemez bir iddiadır.

‘8 ÜYELERİ İSTİFA ETTİ’
Aralık ayından itibaren okulda bu şikâyetler ile ilgili inceleme-soruşturma çalışmaları yapılmış ve hala yapılmaya devam etmektedir. Hatta mağdur edildiği iddia edilen şahıs ve eşi tarafından cumhuriyet savcılıklarına yapılan şikâyetler de soruşturulmaktadır. Tüm kurumlar, bu konuda görevlerini yapmaya çalışmakta ancak Eğitim-İş sendikası yöneticilerinin bu basın açıklaması ile adeta çamur at izi kalsın siyaseti gütmekte oldukları anlaşılmaktadır. Kendi üyelerini dahi yok sayan adaletsiz, hukuk ve kural tanımaz bu yaklaşımları sonucu basın açıklamasının yayınlandığı gün 4 üyeleri ve daha sonraki gün de 4 üyeleri olmak üzere 8 Eğitim-İş üyesi sendikalarından istifa ederek yapılan bu haysiyet cellatlığına en güzel cevabı vermişlerdir. Bu istifalar konu ile ilgili başka bir açıklama yapmaya dahi gerek bırakmamaktadır.

cagdaskocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum