Eğitim Bir-Sen Şube Başkanından Bakan Selçuk'a çağrı!

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanından Bakan Selçuk'a çağrı!
Eğitim Bir Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat KAVAK, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrıda bulundu.

—MEB BAKANIMIZ SAYIN ZİYA SELÇUK’UN DİKKATİNE—

Sayın Bakanım;

Olağanüstü bir dönemde olağanüstü gayret ve çaba ile okulunu Eğitim-Öğretime ve salgına karşı hazır hale getiren okul yöneticisi ekibine, evini okula dönüştüren, öğrencilerine her şartta ulaşmayı çabalayan öğretmen arkadaşlara ve yazışmaların en çok olduğu bu dönemde eve iş götüren şef-memur eğitim çalışanlarına sahipsiniz. Bu kriz dönemin de sancıyı en aza indiren eğitim çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır.

Eğitim çalışanları salgının başladığı günden beri okullarında maske-siperlik yapmış, temizlik ürünü üretimi yapmıştır. Bu ürünlere en çok ihtiyaç duyulduğu dönemde yaraya merhem olmuşlardır. Sadece meslek liseleri değil her türdeki okullar destek olmuşlardır. Filyasyon ekipleri içinde ev-ev dolaşmış, yaşlılarımızın market alışverişini yapmış, bankalardan maaşlarını çekerek kendilerine teslim etmişlerdir. Çağrı merkezlerinde görev almış, ateş ölçmüş, denetim yapmış, iyilikleri ile adanmış öğretmen vasfıyla topluma yararlı olmuşlardır. Ve maalesef bu dönemde birçok arkadaşımız covid-19 virüsüne yenik düşmüş, baki aleme göç etmişlerdir. Arkadaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Birçok arkadaşımız virüse yakalanmıştır.

Sayın Bakanım;

Sizde birçok defa asli görevleri olmadığı halde yapılan bu iyilik hareketi için eğitim çalışanlarına teşekkür ettiniz. Dilinizin tatlılığı işimizi kolaylaştırmadığını bilmenizi isteriz. Okulların maddi ihtiyaçları karşılanmamış, okul yöneticilerine yeni yönetici atama yönetmenliği ile yeterli değilsiniz! Sertifika lazım denilmiş, okul yöneticiliği ikinci görev olmaktan çıkarılmamış, öğretmenlerin il içi ve iller iller arası talebi yeteri kadar karşılanmamış, şube müdürleri yıllar sonra hem de salgın dönemin de rotasyona tabi tutulmuş, ekonomik kriz ile boğuşan şef-memur arkadaşlar görmezlikten gelinmiştir.

Diğer bakanlıklar MEB personelini emir eri haline getirmiştir. Mülki amirler bütün çalışmalara eğitim çalışanlarını zoraki ve zorunlu angarya yüklemeyi arttırmıştır. Okulların açıldığı bu dönemde bile hizmetli kadroları kaymakamlıklarda görev yaptırılmaya devam ettirilmekte, okul yöneticilerine okulları bırakın, esnaf denetimlerine gitmek zorundasınız denilmektedir. Bir başarı belgesi için ise bin dereden su getirilmekte ve koz olarak kullanmaktalar maalesef.

Sayın Bakanım;

Bizler tüm bakanlıkların joker elemanı değiliz. Öğretmeniz. Eğitim çalışanlarıyız. Bu ülkenin en değerli hazinesi çocukların, gençlerin emanetçisiyiz. Eğitim çalışanlarının bu dönemde sizden sadece iki istekleri var. 1- Diğer bakanlıklarla görüşerek bizi okullardan ve çocuklardan uzaklaştıran uygulamalardan vazgeçilmesini sağlamanız, sahip çıkmanız. 2- Ekonomik ve özlük haklarımız konusunda toplu sözleşmede yetkili sendikanın taleplerine destek olmanız.

Biz sendika olarak eğitim çalışanları, çocuklarımız ve eğitim için atılacak her iyi adımın yanında olmaya devam edeceğiz. Dünya ve ülkemizin içinde bulunduğu salgın nedeniyle sorunların çözümü konusunda sendikal refleks tepkilerimizin hakkının saklı olduğunu bilinmesini isteriz.
Sağlıkla kalın…

Rıfat KAVAK
EĞİTİM BİR SEN
İSTANBUL2 ŞUBE BŞK

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum