Eğitim İş Sınavsız 76. Madde Müdür Atamalarına Neden Sessiz?

Eğitim İş Sınavsız 76. Madde Müdür Atamalarına Neden Sessiz?
Eğitim İş sendikası 76. maddeyle ataması yapılan şube müdürlerine neden sessiz kalmıştır? 76. maddeyle şube müdürü olarak ataması yapılan Eğitim İş üyesi var mıdır?

Bilindiği gibi MEB 76. maddeden çok sayıda şube müdürü ataması yaptı. Bu atamalara dava açan sadece iki sendika oldu. Tahmin edeceğiniz gibi dava açan, itiraz eden sendikalar arasında Eğitim İş bulunmamaktadır.

EĞİTİM-İŞ Genel Başkanı Kadem Özbay, "Öğretmenlik Meslek Kanunu"nu, "Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşmayı kendisine ilke edinmiş bir anlayışın bugün yine bu ülkenin yurttaşlarının gönlündeki, aklındaki unvanı, değerleri, kazanımları sıradanlaştırmak gibi bir amaç da gütmekte" sözleriyle eleştirdi. Özbay, "Mustafa Kemal Atatürk, başkomutan unvanını alırken de başöğretmen unvanını alırken de birilerinin lütfu ile almadı. Gerçekten savaş meydanlarında bu ülkenin kurtuluşuna önderlik ederek başkomutan unvanını aldı. Birilerinin arkasına sığınarak değil, oturduğu yerden talimat vererek değil, savaş meydanlarında en önde olarak yaşamını bu ülkenin kuruluşuna ve kurtuluşuna adayarak aldı. Başöğretmenlik unvanını da tahtanın başına geçip bu ülkenin insanlarına yurttaşlık kimliği üzerinden aynı zamanda da bu ülkenin kültür devrimi açısında da bir eğitimci kimliğiyle aldı" diye konuştu.

Eğitim İş Genel Başkanının bu sözlerini okuyunca aklımıza 76. maddeden ataması yapılan şube müdürlerine neden sessiz kaldığı sorusu geldi. Bilindiği gibi bu atamalara ilk dava açan sendika Liyakat Sen olmuştu. Liyakat Sen'in bu davasına daha sonra Ek Sen'de müdahil oldu. İkinci dava açan sendika ise Teç Sen'dir. Fakat üye sayısı yüzbinlerle ifade edilen Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş öğretmenlerimizin tepkisine neden olan bu atamalara sessiz kalmışlardı. Daha sonra Liyakat Sen Genel Başkanı Emir Kazak; Ankara'ya 76. maddeden ataması yapılan şube müdürlerinin bazılarının Türk Eğitim Sen'li olduğunu dile getirmişti.

Eğitim İş sendikası 76. maddeyle ataması yapılan şube müdürlerine neden sessiz kalmıştır? 76. maddeyle şube müdürü olarak ataması yapılan Eğitim İş üyesi var mıdır?

Cevap bekleyelim mi? Hadi bekleyelim bakalım...
memurdavaları

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum