Genç öğretmen, ameliyattan bir gün sonra öldü!

Genç öğretmen, ameliyattan bir gün sonra öldü!
Diyarbakır Bağlar İlçesi’nde görev yapan 37 yaşındaki öğretmen Tuğba Parlak, iki bacağındaki varis nedeniyle özel bir hastanede ameliyat edildi.

Bir gün sonra fenalaştı

2 saat süren operasyon sonrası evine gönderilen Parlak, bir gün sonra fenalaştı. Çağrılan ambulans ile aynı hastaneye kaldırılan Parlak ilk müdahalesinin ardından, hastanenin Diyarbakır’daki başka bir şubesine götürüldü. Bilinci kapalı olan Parlak, yoğun bakım servisine alındı. 3 gün yoğun bakımda kalan Parlak yaşamını yitirdi.

Suç duyurusu

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Parlak’ın yaşamını yitirmesinin ardından eşi Mustafa Parlak, ameliyatta ve sonrasında ihmali bulunduğu iddiasıyla özel hastane yönetimi ile ameliyatı gerçekleştiren kalp damar cerrahı hakkında suç duyurusunda bulundu. Parlak, evde fenalaşan eşine müdahale için çağrılan 112 ekibinin de olay yerine 45 dakika geç geldiğini belirterek, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verdi.

Tokat’ta toprağa verildi

Ailesinin “ihmal” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından Parlak’ın cenazesine otopsi yapıldı. Cenaze, memleketi Tokat’a götürülerek, toprağa verildi. Tuğba Parlak’ın biri 4 diğeri 7 yaşında iki çocuk annesi olduğu öğrenildi.

Sosyal medyadan kampanya

Tuğba Parlak için ailesi, meslektaşları, öğrencilerinin velileri ve sevenleri tarafından Twitter’da Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı etiketi ile “Tuğbanındesteğinizeihtiyacıvar” hastag’i açıldı. Hastag’larda Parlak’ın yaşamını yitirmesinden birkaç gün önce Mardin’de çektirdiği fotoğrafları da yer aldı. Parlak için açılan hastag’larda meslektaşları ve sevenleri sorumluların cezalandırılmasını istedi.
amidahaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.