Hangi öğretmenler uzman öğretmen ve başöğretmenliğe yükselecek? Bu unvanların öğretmenlere faydası ne olacak?

Hangi öğretmenler uzman öğretmen ve başöğretmenliğe yükselecek? Bu unvanların öğretmenlere faydası ne olacak?
10 yılını ve 20 yılını dolduran öğretmenler nasıl uzman ve başöğretmen olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'nda 'Eğitim Reformu'nu açıkladı! Erdoğan öğretmenlerin özlük hakları ilgili yapılacak değişiklikler açıkladı. Peki Uzman öğretmen ve başöğretmen olma şartları neler? Hangi öğretmenler uzman öğretmen ve başöğretmen olacak? Yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin durumu ne olacak?

10 yılını ve 20 yılını dolduran öğretmenler uzman ve başöğretmenliksınavına girecek mi? Öğretmenler uzman öğretmen ve başöğretmen olduklarında maaşları ne kadar artacak? Uzman öğretmen ve başöğretmen olma şartları neler? Hangi öğretmenler uzman öğretmenliğe ve başöğretmenliğe yükselecek? Başöğretmen ve uzman öğretmen öğretmenlere ne kazandıracak?

Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 20. Milli Eğitim Şurası'nda çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şurada yaptığı konuşmada Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik konusunda açılamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzman öğretmenliğin getireceğini söyledi.

Peki kimler uzman öğretmen olacak? Uzman öğreten olma şartı nedir?

10 yılı dolduranlara uzman öğretmenlik vereceğiz, eğitimlerini tamamlamaları ve sınavda başarılı olmaları halinde hem bir derece vereceğiz hem de maşalarında 1000 lira artış olacak.

Yüksek lisans yapanlar sınavdan muaf tutulacak

Başöğretmenlik için aranan şartlar ve kimler Başöğretmen olabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başöğretmenlik ile ilgili yaptığı açıklamada 10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı olursa başöğretmen unvanıyla görev yapacak. Bunlara yine ilave bir derece verecek, maaşları da 2 bin lira artış olacak. Doktora yapmış öğretmenler bu sınavdan muaf tutulacak.

Bu açıklama doğrultusunda meslekte 20 yılınu tamamlayan öğretmenler Başöğretmenlik ünvanına sahip olacaktır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum