Hürriyetçi Eğitim Sen “kişiye özel” açıklama mı yaptı?

Hürriyetçi Eğitim Sen “kişiye özel” açıklama mı yaptı?
Hürriyetçi Eğitim Sen'den “kişiye özel” açıklama!

Okulların çözümlenemeyen sorunlarını göremeyen, hiçbir konuda bir araya gelemeyen birbirine benzemez eğitim sendikaları “can ciğer kuzu sarması” olmuş!

Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Sabri Mutlu, Eğitim Sen Şube Yöneticisi Herdem Köse ve Hürriyetçi Eğitim Sen Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu

‘Adalet ve Liyakat İçin’ sloganıyla ortak basın açıklaması yapmış.

Kocaeli Valiliği önünde konuşan 3 başkan, “Eğitim çalışanları sahipsiz değildir. Bu sene hiçbir mobbing ve yıldırma ahlaksızlığının ve suçunun cezasız kalmasına müsaade etmeyeceğiz ve hepsinin takipçisi olacağız” demiş.

Atama dönemleri dışında istifa, yaş haddinden emeklilik, yargı kararı ile geri dönme gibi çeşitli nedenlerle boşalan okul-kurum yöneticiliklerine atama yapılmasına karşı olduklarını söylemiş.

Nedense sınava dayalı öğrenci alan okullara yönetici ve öğretmen görevlendirmelerine özellikle dikkat çekilmiş.

3 sendika yöneticisinin açıklamasını önemsemediğim için çöpe attım.

Ama eyleme katılanlar dikkatimi çekince “Durduk yerde bu açıklamada neyin nesi” diyerek araştırdım.

‘Adalet ve Liyakat İçin’ sloganıyla yapılan basın açıklaması genel değil özelmiş.

Süleyman Pekin’in öğretmen başvuru, Adem Ellialtıoğlu’nun İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü isteklerinin gerçekleşmesi içinmiş!

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Biliyorum,

Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Sabri Mutlu ve Eğitim Sen Şube Yöneticisi Herdem Köse “Biz o açıklamayı tüm öğretmen ve müdür atamalarında adalet ve liyakat için istedik” diyecekler.

Doğrudur. Kişilerle ilgili açıklama ya da eylem yapmadıklarına inanıyorum.

Ama 5 bin 265 üyesi bulunan Kocaeli’de en fazla üyeye sahip ikinci büyük Eğitim İş Sendikasının 605 üyesi olan Hürriyetçi Eğitim Sen’in peşine takılmasını yadırgadım.

Bu arada Hürriyetçi Eğitim Sen eski Şube Başkanı Süleyman Pekin ile yeni başkanı Adem Ellialtıoğlu inkar etseler de basın açıklaması teklifinin kendilerinden gittiğini düşünmüyorum, öncülük ettiklerini biliyorum.

PEKİN VE ELLİALTIOĞLU

Değerli okurlarım,

Geliniz zaman tümelinde yapacağımız kısa yolculukta Süleyman Pekin ve Adem Ellialtıoğlu’nu böyle bir açıklamaya gerek duyma nedenlerini hatırlayalım.

Tarih öğretmeni, yazar Dr. Süleyman Pekin’den başlayalım;

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Bir: Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanlığını (TES) 10 yıl yaptı. BBP’den sonra geçtiği MHP’den milletvekili aday adayı oldu listeye giremedi.

İki: 2006’da profesyonel olarak genel merkezden maaş alan sendikacılığı “Zihniyetinizden istifa ediyorum’ diyerek TES’ten istifa etti. 20 Aralık 2021’de kurulan Hürriyetçi Eğitim Sen kurucu genel başkan yardımcısı seçildi. Mart 2022’de yapılan 1. Olağan Genel Kurulda yönetime giremedi, denetim kuruluna seçildi.
Üç: Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Kocaeli İl temsilciliğini Haziran 2023’de yapılan seçimde Adem Ellialtıoğlu’na devretti, disiplin Kurulu üyesi oldu.

Dört: 2022’de, Ertuğrulgazi İlkokul müdür yardımcısı Adem Ellialtıoğlu’nun Türkan Dereli İlkokul Müdürlüğüne ataması için Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Kocaeli İl temsilciliği başlıklı kağıda görüşlerini yazarak Kocaeli Milli Eğitim İl Müdürlüğünün kapısını çaldı.

Beş: 2017’den buyana Başiskele Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni olarak görev yaparken Proje Okul olan İzmit Şehit Özcan Kan Fen Lisesine tayin istedi. Proje okullardaki görevlendirmelerin bir yıl uzatılması nedeniyle atama gerçekleşmedi.

Altı: Bugünlerde, İzmit Şehit Özcan Kan Fen Lisesi Tarih öğretmenliği için yeni bir dilekçe verdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Adem Ellialtıoğlu’na gelince;

Bir: Eğitim Fakültesi Sınıf öğretmenliğini mezunu, İzmit Ertuğrul Gazi İlkokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.

İki: İzmit Türkan Dereli İlkokulu müdürlüğüne müracaat etti. Daha yüksek puana sahip Yalçın İlgün atandığı için Süleyman Pekin’in desteğine rağmen amacına ulaşamadı.

Üç: Bugünlerde, Zeki Kalaç’ın emekli olmasıyla İzmit Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne atanabilmek için çaba harcıyor.

Dört: Yüksek puanlı eğitimcilerin İzmit Halk Eğitimi Merkez Müdürlüğüne başvuranların puanlarını öğrenmek için bşr telegram grubundan sorulama yaptığı dia ediliyor.

SONUÇ:

Geçen hafta, Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Sabri Mutlu, Eğitim Sen Şube Yöneticisi Herdem Köse ve Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Adem Ellialtıoğlu’nun yaptığı ortak basın açıklamasıyla ilgi yazımın başlığına neden “Hürriyetçi Eğitim Senve ‘kişiye özel’ eylem!” yazdığımı, Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Sabri Mutlu ve Eğitim Sen Şube Yöneticisi Herdem Köse’nin üstü kapalı kişisel atamalara destek vermelerini eleştirdiğimi anlamışsınızdır.
Galip Ataman /Bizim Yaka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum