İlçe Milli Eğitim Müdürü CİMER'e şikayet edildi

İlçe Milli Eğitim Müdürü CİMER'e şikayet edildi
Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü CİMER'e şikayet edildi!

Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'ne yönelik şikayet ve iddialar bitmek bilmiyor.

Daha önce CİMER'e şikayet edilen, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda bir çok usülsüzlüğün tes pit edildiği ve bazı yöneticilerin disiplin cezaları aldığı Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'ne ilişkin yeni bir şikayet dilekçesinin daha CİMER'e gönderildiği öğrenildi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Ağır engelli bir çocuğun eğitim hakkının gasp edildiğine ilişkin şikayet dilekçesinde, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin 45'inci maddesi 4'üncü fikrasının açık hükmüne rağmen, sözkonusu özel eğitime ihtiyacı olan ağır engelli çocuk için kasıtlı olarak kurs açılmadığı belirtildi.

CİMER'e gönderilen dilekçede Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Üzülmez haklarında şikayette bulunuldu.

CİMER'e gönderilen dilekçede, ilgili yönetmelik hükümleri ve şikayet konuları şu şekilde ifade edildi :

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

"  Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin 45. Maddesi 4. Fıkrası “Kursiyer sayısının dikkate alınmayacağı kurslar şunlardır” yine aynı maddenin (b) bendinde “Özeleğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik düzenlenecek kurslar” ibaresi yer almaktadır.

            Aynı yönetmeliğin 58. Maddesinin 4 fıkrasında “ Özeleğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik kurslar ile ilgiliaşağıdaki hususlara uyulur:” denilmekte ve bu hususlar;

(b) (Değişik:RG-12/6/2021-31509) Özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için özel sınıf ve gruplar oluşturulabileceği gibi kaynaştırma/bütünleştirme yolu ile diğer kurslardan da faydalanmalarısağlanabilir.

c) Özel eğitimihtiyacı olan bireyler için düzenlenecek kurslarda müracaat eden kursiyer sayısı dikkate alınmadan kurs açılması esastır. Ancak açılacak her bir kursta en fazla kaç kursiyerin eğitim alacağına dair planlama özeleğitim okulları veya kurumlarındakisınıf mevcutlarıesas alınarak yapılır.

ç) (Değişik:RG-12/6/2021-31509) Özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için açılacak her bir kursta bir alan öğretmeni/usta öğretici ile birlikte bir özel eğitim öğretmeninin görevlendirilmesiesastır. Alan öğretmeni/usta öğreticilerin ek ders ücreti karşılığı özeleğitim alanında çalışma yeterliliğine sahip olması durumunda ise ayrıca özel eğitim öğretmeni görevlendirilmez. Olarak yer almaktadır.

            Tüm bu yönetmelik maddelerine göre kursiyer sayısı şartı aranmaması gerekirken ve bizimde talebimizin bire bir eğitim olması yönünde olmasına rağmen Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail ÜZÜLMEZ kursu açmamış ve eğitim hakkımızı gasp etmiştir. Bunun üzerine konu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail BAŞ’a taşınmış, kendisi türlü bahaneler uydurarak yönetmelik maddelerini hiçe saymış ve bir öğrenciyle bu kursun açılamayacağını söylemiş ve oğlum sonuç olarak bire bir eğitim yerine normal bireylerin katıldığı yaklaşık 20 kişilik gruptan oluşan Bilgisayar Kursuna bizim talebimiz yok sayılarak kayıt edilmiştir.

            Çocuğuma türlü bahaneler sunarak eğitim hakkını gasp eden bu yöneticiler, diğer engelli bireylerin kurslarında hiçbir şart aramadan kurs açabilmekte, engelliler arasında ayrım yapmaktadırlar.

            Sayın Yetkililer yönetmelik maddeleri izin verdiği halde ağır engelli bir bireyi normal bireylerle aynı kursa kayıt eden Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden şikayetçi olup, bireylerin ihtiyaç ve taleplerine göre değil kendi istekleri doğrultusunda yöneten yöneticiler hakkında gerekenin yapılmasını istiyorum."

yeniadimgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum