MEB'de Personel Genel Müdürü ile İstanbul ve İzmir Milli Eğitim Müdürleri Değişecek mi?

MEB'de Personel Genel Müdürü ile İstanbul ve İzmir Milli Eğitim Müdürleri Değişecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ömer İnan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin değişeceği iddia edildi

mebpersonel.com'da yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığında bürokraside büyük değişiklik geliyor .

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Bilal Erdoğan Bey’in başkanlığında Pazar günü bir toplantı yapıldı .

Toplantıya dokuzlu STK’ları temsilen Eğitime Destek platform başkanı ve İmam Hatip okullar sorumlusu Zeynel ÖNAL ve İlim yayma cemiyeti eski başkanı İsrafil Kışla ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’da katıldı .

Toplantıda İmam Hatip Okulları ve seçmeli dersler konusu ağırlıklı olarak konuşuldu .

Milli Eğitim Bakanlığında Personel Genel Müdürlüğü için eski Bakan yardımcısı, şimdiki Danıştay üyesi  İbrahim Er, hemşerisi Kocaeli Milli Eğitim müdürü Fehmi Rasim Çelik’i getirmek için uzun süre uğraş verdi .

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu talebi kabul etmedi . Personel genel müdürlüğü için bu kez de İstanbul ilimizin başarılı milli eğitim müdürü Levent Yazıcı ismi gündeme geldi .

Eğitime Destek platformu , dokuzlu STK adına İstanbul Milli Eğitim müdürünü Personel Genel Müdürü olarak önerdi , bu göreve getirmek istiyor .

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne ise 5 yıl önce ataması yapılmak üzereyken son anda direkten dönen İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin getirilmesi planlanıyor .

Ömer Yahşi , Nabi Avcı - Yusuf Tekin dönemi ve İsmet Yılmaz - Yusuf Yekin döneminin en güçlü bürokratıydı. Ziya Selçuk Bakan döneminde de gücünü korudu ve İzmir il müdürü olarak görevine devam etti .

Ömer Yahşi Bey’in İstanbul İl Müdürü olmasını İlim Yayma Cemiyetinin istediği , bu atamanın bu kez yapılacağı konuşuluyor .

Ömer Yahşi Bey’den boşalan yere yine Ömer Yahşi Bey’in istediği İzmir İl Müdür yardımcısı sağ kolu İlker Eraslan’ın getirilebileceği, İzmir il müdürlüğü için en güçlü ikinci adayında Personel Genel müdürlüğünde boşta bekleyen ve daha önce Personel genel müdürlüğü beklentisi olan Feyzullah Çiftçi’nin getirilebileceği konuşuluyor.

Konuyla ilgili gelişmeleri ve detaylı analizi önümüzdeki günlerde yapacağız .

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.