MHP'den ücretli öğretmenler için talep

MHP'den ücretli öğretmenler için talep
MHP ücretli öğretmenlerin sorunu Meclise taşıdı. Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz ücretli öğretmenlerle ilgili atanmaları için mülakata davet edilmelerini , özlük hakları ve ücretleri yeni düzenleme yapılması hakkında Mecliste açıklamalarda bulundu.

İBRAHİM ÖZYAVUZ (Şanlıurfa) – Millî eğitim sisteminde ağırlıklı olarak öğretmenler kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olarak çalışmaktadırlar. Ücretli öğretmenler birçok haktan faydalanmamaktadır, oysa yaptıkları iş kadrolu bir öğretmenle aynı. Ücretli öğretmenler, yarım gün sigorta ve düşük maaşla çalışan eğitim emektarlarıdır. Üç yıl önce düzenlenen bir yasa teklifiyle beş yıl ve üzeri öğretmenlik yapan ücretli öğretmenler için bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin kadro verildi ancak tamamı kullanılmadı. Beş yıl ve üzeri çalışan ücretli öğretmenler en azından atamaları için mülakata davet edilebilir, özlük hakları ve ücretleri yeniden düzenlenebilir.

Kamubiz.com Özel /Ankara
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum