Oda TV'den il milli eğitim müdürü, şube müdürü ve okul müdürü hakkında yeni iddia!

Oda TV'den il milli eğitim müdürü, şube müdürü ve okul müdürü hakkında yeni iddia!
Sedat Peker’in hedefindeki Nesrin Kakırman'ın en yakınındaki kişi bakın kim çıktı. Nesrin Kakırman’ın dikkat çeken bir atamada da etkisi olduğu öğrenildi...

Hakkında organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında ortaya attığı iddialar gündemdeki yerini koruyor. 

Peker iddia ettiği rüşvet organizasyonunda “yüzde 90’ı Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na yüzde 10 ise Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’a ait olan Maya Eğitim Danışmanlık şirketi var” diyerek okların Nesrin Kakırman’a dönmesine neden olmuştu.

Daha sonra kamudan birçok ihale aldıkları ileri sürülen Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman ise SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kardeşi ve AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu'nun ablası olarak tanınıyor.

Nesrin Kakırman’ın dikkat çeken bir atamada da etkisi olduğu öğrenildi.

Adı: Muharrem Bayrak

114 yıllık tarihi olan Kabataş Erkek Lisesi müdürü. 

Odatv’nin geçen Ocak ayında yayımladığı görüntülerde İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nin yatakhanesinde bir grup öğrenci Atatürk posterini kesici aletle delik deşik ettiği ortaya çıktı. 

O dönemde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme/soruşturma başlatmasına rağmen Muharrem Bayrak görevine devam etmişti. Bayrak olayı gerçekleştiren öğrenciyle ilgili ciddi bir yaptırımda da bulunmamıştı. 

Kabataş Erkek Lisesi'nin yatakhanesinde üç öğrencinin Atatürk posterini bıçakla deştiği görüntülerin ardından Odatv yeni görüntülere ulaştı. 24 Kasım 2019 yılına ait görüntülerde okul müdürü Muharrem Bayrak'ın ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Türkoğlu'nun İzmir Marşı okunmadan önce salonu terk ettiği ortaya çıkmıştı. 

MUHARREM BAYRAK NE ZAMAN ATANDI

2018 yılından bu yana Kabataş Erkek Lisesi müdürü olarak görev yapan Selman Küçük, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu. Küçük’ten boşalan müdürlüğe Beşiktaş Anadolu Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak atandı. Bayrak, Beşiktaş Anadolu Lisesi’ne müdür olarak 12 Ağustos 2021'de atanmıştı, 8 gün sonra da Kabataş Erkek Lisesi’ne müdür oldu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezunu olan okul müdür vekili Muharrem Bayram’ın, mezun olduktan hemen sonra Amerika’ya gittiği ve 2015 yılından önceki sosyal medya hesaplarından paylaşımlarını sildiği öğrenildi.

HAKİMİ BİRLİKTE ZİYARET ETTİLER

Nesrin Kakırman Beşiktaş İl Milli Eğitim Müdürü iken müdürlüğü döneminde, şube müdürü Muharrem Bayrak ile her yere birlikte gitmesiyle biliniyor.

Öyle ki ikili 2019’da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Hakimini de ziyaret etti.

Müdür olarak Kabataş Erkek Lisesine atanan Muharrem Bayrak’ın okul içerisinden gelen itirazlara rağmen atamasının ısrarla yapılması dikkat çekmişti.

MEB Şubelerinde görev yapıp çok az lise müdürlüğü tecrübesi olan Bayrak’ın, Nesrin Kakırman Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü iken Şube Müdürü olarak yardımcısı görevindeydi. 

Kakırman’ın Muharrem Bayrak’ı tam da bu aşamada Kabataş Erkek Lisesine atanmasını sağladığı öğrenildi. 

Bu süreçte olaylarla gündeme gelen öğrencilerin istemediği bir müdür olarak 6 ay vekaleten görev yapan Muharrem Bayrak, İstanbul’daki tüm atamalar bittikten sonra Kabataş mezunu ve öğrencilerinin tüm itirazlarına rağmen bir güç gösterisi sembolü olarak 2 ay gecikmeli olarak okula asaleten atandı. 

Bu atamalarda Sedat Peker’in ortaya attığı rüşvet çarkı iddialarının odağındaki üç kişiden biri olan Nesrin Kakırman’ın olması Muharrem Bayrak’ın atamasını da tartışmalı hale getirdi. 

İşte o görseller:

odatv

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum