Öğretmen Promosyonunda Yeni Gelişme! Eğitim Bir Sen ve Eğitim Senden açıklama

Öğretmen Promosyonunda Yeni Gelişme! Eğitim Bir Sen ve Eğitim Senden açıklama
Van'da görev yapan öğretmen promosyonlarına ilişkin olarak Van Eğitim-Sen ve Eğitim Bir Sendikalarından karşılıklı açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Van'da görev yapan öğretmenlerin ne kadar promosyon alacakları belli oldu mu?

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

 Van'da en son Tuşba ilçesinde 12 bin 700 TL promosyon teklifi yapılmıştı.Tuşba'da verilen teklif ise hayrete düşürmüş aynı zamanda Akbank’ın sözleşmesiz bir şekilde 2 aydır parayı kullanıp teklif vermemesi dikkat çekmişti. Van'da yetkili sendika Eğitim-BİR-SEN hakkında çıkan iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Van Eğitim-Bir-Sen tepki iddialara gösterdi

Eğitim-Bir-Sen Van 1 No’lu Şube'nin yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

Yalan: Promosyon ihalelerine sendika temsilcileri davet edilmedi.

Gerçek: İlk ihaleden itibaren tüm sendika temsilcileri ihaleye davet edildi. Ancak tüm sendika temsilcileri ilk ihaleye katılırken Eğitim-SEN ihaleye katılmak istemediğini belirtti.

Yalan: İlk ihalede 25.000 TL teklif edildi.

Gerçek: 7 bankanın teklif verdiği ilk ihalede Akbank 15.000 TL ile en yüksek teklifi vermiş ve yeni bir teklif getirilmemiştir. Ne yazılı ne de sözlü olarak 15.000 TL’nin üstünde yeni bir teklif olmamıştır.

Yalan: Eğitim-Bir-Sen süreci zorlaştırdı.

Gerçek: Eğitim-Bir-Sen uygun dil uygun zaman ve uygun stratejiyle üzerine düşeni yapmıştır. Aksine çelenk koyma, basın açıklamaları ve sosyal medya etkinlikleri bankaların tepkisine neden olmuştur.

Yalan: Eğitim-Bir-Sen’in 16.100 TL’lik teklife hayır deyip 13.500 TL’lik teklifi kabul edilmiştir.

Gerçek: 16.100 TL’lik teklifi hiçbir sendika kabul etmemiştir. Bu konuda herkes rakamın düşük olduğunu beyan etmiştir. Son ihaledeki 13.500 TL’lik teklifi kabul etmediğimiz gibi sözleşmeye şerh koyarak teklifi kabul etmediğimizi belirttik.

Yalan: Eğitim-Bir-Sen promosyon ihalesini imzaladı.

Gerçek: Yetkili sendika olarak baştan beri tek bir sendika temsilcisine onay vermemesi halinde hiçbir şekilde imza atmayacağımızı hem ifade ettik hem de duyurduk ve son ihalede dahil olmak üzere hiçbir ihaleye imza atmadık.

Yalan: Birçok ilçenin ihaleye dahil edilmesi düşük rakamların teklif edilmesine neden oldu.

Gerçek: Tüm ilçelerin dahil edildiği ihalede 15.500 TL teklif edilmiş ve bir hafta sonra yapılan bağımsız ihalelerde en fazla 12.000 TL verilmiştir. Ayrıca tüm ilçelerin dahil edilmesini tüm sendika temsilcilikleri de talep etmiştir.

Yalan: Diğer sendika temsilcileri sadece gözlemciydiler.

Gerçek: İlk ihalede Eğitim-Sen hariç diğer ihalelerde tüm sendika temsilcileri ihalelerde yer aldılar. İlk ihalede katılımcı tüm temsilcilere söz hakkı verildi ve oy birliğiyle hareket edilerek verilen teklifi reddettik.

Yalan: Eğitim-Bir-Sen süreçte üzerine düşeni yapmadı.

Gerçek: İhaleye herkes davet edildi. Verilen düşük rakamlar kabul edilmedi. Sendika temsilcileriyle birlikte hareket edildi. Bir sendika temsilcisi görüşlerini ifade ederek tüm ihalelere ret görüşü verdiler.
bgazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.