Okulda parayla öğretmen seçiliyor iddiası

Okulda parayla öğretmen seçiliyor iddiası
Velilerde şimdiden okul kayıt paralarıyla ilgili telaş başladığını söyleyen Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Okul idareleri para sonunu çözmek için kermes düzenliyor.Bazı okullara yoğunlaşan talep, bir fırsat olarak okul idareleri tarafından değerlendirilmektedir. Kayıt parası sorunu çözülmelidir” dedi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, okullarda velilerden alınan kayıt parasıyla ilgili konuştu. Dönem sonun yaklaşmasıyla yeni dönemde çocuğunu okula kayıt ettirecek velilerde kayıt parası telaşının başladığına dikkat çeken Alkan, kendilerine de konuyla ilgili bazı şikayetlerin geldiğini belirtti. Yetkililere seslenen Alkan, kayıt parası sorununun çözülmesi gerektiğini kaydetti.

KERMES DÜZENLEYEREK SORUNU ÇÖZÜYORLAR
“Okul idareleri para sonunu çözmek için kermes, panayırlar düzenliyor” diyen Alkan, “46 okulumuzda devam eden ikili eğitimin çözülememesi, merkezi okullardaki yığılma bu kentin gerçekliği olarak ortadadır. Bu durum eğitimde adeta kanayan yaraya dönüşmüştür. Eğitim bir hak olmaktan çıkmıştır. Paran kadar eğitim temel kural haline gelmiştir. Ayrıca öğretmen seçimi üzerinden yapılan spekülasyonlar öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelemektedir” diye konuştu.

OKULLARA KAYNAK AYIRIN
Yetkililere seslenen Alkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Başta Odunpazarı ve Tepebaşı’ndaki ikili eğitim veren ilk ve ortaokullarda tam güne geçilmelidir. Merkezi okullara yığılmanın önüne geçilmelidir. Okullarda velilere öğretmen seçimi hakkı para ile vermek yerine kura sistemine geçilmelidir. Öğretmenlik mesleği, öğretmenin emeği tartışmaya açılmamalıdır. Kayıt parası ve zorunlu bağış uygulamasına son verilmelidir. Bunun içinde okul idarelerini rahatlatacak kaynak ayrılmalıdır. Okullara yeterli ödenek ayrılmalıdır.”

sonhaber.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum