Sağlık yöneticilerine zam gündemde! Milli Eğitim şube müdürlerine açıklama yok!

Sağlık yöneticilerine zam gündemde! Milli Eğitim şube müdürlerine açıklama yok!
Saglikpersoneli.com haber sitesine göre, maaşları emsali memurlarla aynı hatta bazı branşlarda emsali memurdan bile düşük hale gelen sağlık yöneticilerinin maaşalarında artış hazırlığı var. Ancak benzer durumda günlerdir seslerini duyurmaya çalışan Milli Eğitim ilçe müdürleri ve şube müdürleri hakkında MEB'den herhangi bir açıklama yok.

Saglikpersoneli.com da yer alan haberde, sağlık yöneticilerine zam  hakkında personel sağlık editörlerinin edindiği bilgiye göre taban ve teşvik ödemeleri sonrasından yönetimsel sorunlar yaşanmamak için sözleşmeli yöneticilerin maaşına bir iyileştirme yapılması planlanıyor.  Buna göre bir kamu hastanesinden ortalama bir uzman hekim kaç lira alıyorsa kamu hastaneleri başkanı, uzman hekimden az maaş almayacak.  Yöneticinin maaşı çalışanın maaşından düşük olmayacak bir plan yapılıyor. 

Aynı şekilde sağlık lisansiyeri bir hemşire maaş+taban+teşvik vb ödemeler toplamı kaç lira alıyorsa hastane müdürü, müdür yardımcısı, uzman gibi pozisyonların maaşıda bu oranın altından olmayacak.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleme için 694 sayılı KHK'da değişiklik yapılması gerekiyor. 

Editörün Notu: Milli Eğitim Bakanlığında görevli şube müdürleri, ilçe müdürleri ve müfettişlerde benzer bir mağduriyetle karşı karşıya. Günlerdir seslerini duyurmaya çalışan şube müdürleri, 2023 yılında uzman öğretmen ve okul yöneticilerinden daha düşük maaş alacaklarını beyan ediyorlar. Ancak bu konuda MEB'den ek ders ücreti ve tazminat hususlarında çalışmalar olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.