İlkokul müdürünün skandalları bitmiyor! Sendikalardan peş peşe tepkiler

İlkokul müdürünün skandalları bitmiyor! Sendikalardan peş peşe tepkiler
Çanakkale’de bir okul müdürünün skandallarının bitmediğini iddia eden sendikalar, yetkilileri konuyla alakalı gereğini yapmaya davet etti.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde sayısız defalar gazetelerde haber olan, yaptığı mobbing iddialarına ve onlarca şikayete rağmen Çanakkale Ticaret Borsası İlkokul Müdürü Seçil Açar Cesur görevde kalmaya devam ediyor. Adeta istenmeyen müdür ilan edilen Seçil Açar Cesur’u bu sefer iki sendika aynı anda suçlayarak, yetkililerin bir an önce okul müdürü Cesur hakkında soruşturma başlatmasını istediler!

“TİCARET BORSASI İLKOKULUNDA SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR TAM TERSİNE ARTIYOR”

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi yönetimi yayınladıklarını basın açıklaması ile okul müdürü Seçil Açar Cesur hakkında; “Mevzuat gereği ve kamu ahlakı açısından yöneticilerin astlarına hakkaniyet ve eşitlik içinde davranması ve yöneticilik yetkisini mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanması gerekir. Yöneticiler astlarına kanunlara aykırı emir veremez. Aynı zamanda bir eğitim yöneticisi hakkaniyetli durmak zorunda olduğu gibi etik kurallara da uymak zorundadır. Ticaret Borsası İlkokulunda sorunlar çözülmüyor tam tersine artıyor” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRETMEN VE ÇALIŞANLARA KÖTÜ DAVRANIYOR, MOBBİNG YAPIYOR”

Birçok kez hakkındaki iddialar ile basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi yönetimi; “Dört yıldan beri Ticaret Borsası İlkokulu müdürü Seçil Açar Cesur’un öğretmen ve çalışanlarına kötü davranması konusunu çok defa basında dile getirmemize rağmen değişen bir şey olmuyor.  Sendikalar olarak üyelerimizin sorunlarını dile getirmek için yaptığımız birçok basın açıklamasından sonra okul müdürü üyelerimize baskılarını daha çok arttırmıştır. Bizim şikayetlerimizden sonra hıncını üyelerimizden çıkarıp mesnetsiz suçlamalarda bulunarak soruşturma açtırıyor. Öğretmenler toplantıda güldüler,  bağırarak konuştular, yanımdan geçerken kaş göz işareti yaptılar, okul aile birliği seçiminde müdürün istemediği kişileri alkışladılar,  BİP yazışmalarında iğneleyici yazı yazdılar gibi soruşturma konusu bile olmayacak komik ve saçma iddialarda bulunmuş ve soruşturma açılması için uğraşmıştır” ifadelerine yer verildi.

“ŞİKAYET ETTİK, HINCINI SENDİKA ÜYELERİMİZDEN ÇIKARTTI”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Okul Müdürü Seçil Açar Cesur hakkında şok iddialarda bulunan sendika yönetimi; “Kurul toplantılarında yanındaki ile toplantı gündemi hakkında konuşan öğretmeni 30 kişi içinde azarlayıp "konuşma, bu toplantıyı ben mi yönetiyorum sen mi? diyerek rencide ediyor. Saatlerce süren toplantıda bir an gülen birine" ne gülüyorsun? diyerek toplantıların bile çok gergin olmasına sebep oluyor. Farklı sendika üyesi çok sayıda istemediği öğretmene selam bile vermiyor. Küsüyor. Okuldan ayrılmaları ya da emekli olmaları için saçma suçlamalarla, psikolojik baskıda bulunuyor. Öğretmenleri bezdirip bıktırıp bir şekilde sindirmeye çalışıyor” ifadelerine yer verildi.

“MÜDÜR SORUN ÇÖZER AMA BU MÜDÜR SORUN ÇIKARTIYOR”

Yetki ve sorumluluklarını kişisel Ego’su için kullanmakla itham edilen okul müdürü Cesur hakkında sendika yönetimi “Müdür sorun çözer ama bu müdür sorun çıkarıyor. Öğretmenlerin bir asker gibi karşısında durmasını bekliyor. Emirler yağdırarak iş yaptırıp itiraz istemiyor. İtiraz eden veya hakkını savunanları hedef belirleyip onlarla uğraşıyor. Yetkisini kişisel egoları için kullanıyor. Geçmişe dönük yaşadığı her itirazı biriktirip kişilerin aleyhine kullanıyor. Kin güdüyor. Müdür kin gitmez sorun çıkarmaz, sorun çözer” ifadelerine yer verildi.

“SİYASİ NÜFUZUNU KULLANARAK.. OKULU ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİYOR”

Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi yönetimi yaptıkları açıklamanın devamında; “Siyasi nüfuzunu ve çevresini kullanarak bana bir şey olmaz anlayışıyla hareket etmek okulu kendi çiftliği gibi kullanıyor. Soruyoruz! Öğretmen düşmanı, iş bilmez, makamını kötüye kullanan Ticaret Borsası Müdürü Seçil Açar Cesur’u kim, neden koruyor? Eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunları gündeme getirmekten geri adım atmayacağımızı belirtir, yetkilileri hakkaniyetli biçimde davranmaya ve bu konuda sorun çıkaran okul müdürü hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

“OKUL MÜDÜRÜ MOBBİNG ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRDİ”

Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi’nin hemen ardından bu kez de Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi okul müdürü Seçil Açar Cesur hakkında şok suçlamalarda bulunarak Vali İlhami Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü’nü görevlerini yapmaya davet etti. Sendika Şube Başkanı Resul Demirbaş yayınladığı açıklamasında; “Sayın Valim,   Sayın İl Milli Eğitim Müdürü. Hakkında defalarca basında haberler çıkan, 6 farklı soruşturma geçiren ve bir kısmı hala devam eden müdür mobbing şeklini değiştirdi. Ticaret Borsası İlkokulunda öğretmenlere Mobbing uygulayan, haksız ve hukuksuz uygulamalarını sendikalar aracılığı ile Çanakkale Valiliğine Şikayet ettiğimiz Okul Müdürü Seçil Açar Cesur, okuldaki öğretmenlere Mobbing uygulamaya farklı şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“6 FARKLI SORUŞTURMA GEÇİRDİ, HALEN GÖREVİNİN BAŞINDA..”

Okul müdürü Cesur hakkında bugüne kadar 6 kez soruşturma açıldığını ve bunların bir kısmının halen devam etmesine rağmen görevdeki yerini koruduğunu ifade eden Sendika Şube Başkanı Demirbaş; “Şikâyetlerini sendikaları aracılığı ile dile getiren farklı sendikalara üye öğretmenleri asılsız ve komik iddialarla milli eğitime şikâyet ediyor. Bazı sendikalar okul müdürünü valiliğe şikâyet edip basına verdiği için, müdür bu sendika üyesi öğretmenlere karşı yalan yanlış iddialarla okula müfettiş getirterek MOBBİNG şeklini değiştiriyor. Müdürün İddiaları şöyle: öğretmenler sendikaları yönlendirip müdürü şikâyet ediyor. Bazı öğretmenler kurul toplantılarında gülüyor, bazıları yüksek sesle konuşuyor, katıldığı yetiştirme kurslarında eksik ücret aldığı için sorununu dile getiren öğretmenleri para sormakla suçluyor, öğretmenin yanından geçerken kaş göz işareti yaptığını belirtiyor, sene başında yapılan Okul Aile Birliği seçiminde okul müdürünün desteklemediği yönetim seçilince bazı öğretmenler neden alkışladı, bazıları ile 3 sene önce yaşadığı diyalogu şikayet konusu yapıp okula müfettiş gelmesine ve moral bozukluğu yaratılmasına sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERDEN PARA TOPLAYIP..”

Sendika Şube Başkanı Demirbaş okul müdürü Cesur’un kanun yönetmelik dinlemediğini, öğretmenlerden istekleri ve bu nedenle itiraz edilenlerden bazılarını ise şöyle sıraladı; “Çocuklardan para toplanarak okula çamaşır makinesi alınması, e okula öğrenci fotoğrafı yüklemek için fotoğraf çekim parası toplanması, haftada 2 gün nöbet tutulması, bakanlık izni olmasına rağmen nöbetçi öğretmenlerin öğle yemeğinde kesinlikle okuldan ayrılmaması, yönetmelikte açık şekilde yazılan Okul Aile Birliği denetleme üyesi öğretmenler seçimle belirlenir denmesine rağmen müdürün kendi istediği kişileri oylama yapmadan seçmek istemesi, yine yönetmelikte nöbet başlama ve bitiş saatleri öğretmenler kurulunca belirlenir denmesine rağmen, müdür kendi isteğine göre zaman çizelgesi hazırlamak istemesi ve tüm bu yönetmeliklere aykırı uygulamalarına itiraz eden öğretmenlere küserek selam vermediği gibi komik ve asılsız suçlamalarla şikâyet ederek okula müfettiş çağırmıştır.”

“BU OKUL MÜDÜRÜNÜN KORUMA KALKANI KİM?”

Okul Müdürü Seçil Açar Cesur’un siyasi nüfuza sahip bazı kişilerce korunduğunu ifade eden Demirbaş; “Her biri 30 yıldan fazla kıdeme sahip ve alanında çok başarılı öğretmenler bu asılsız ve komik iddiaların okuldaki motivasyonu bozduğunu, müdürün kendisine asla itiraz edilmemesini istediği, itiraz edenlere de şimdiye kadar çok kez basın da yer aldığı gibi mobbing uyguladığı görülmektedir. Bu okul müdürünün koruma kalkanı kim? Bu soruşturmalar başka bir okul müdürüne açılmış olsaydı çoktan görevden el çektirilirdi. Yetkililer derdi eğitim öğretimin yükselmesini kalitenin artması için mücadele etmesi gerekirken bir okul müdürünü korumaya çalışmak görevi olamaz. Hiçbir okul müdürü okulda gerginlik çıkararak eğitim ve öğretmenin motivasyonunu bozamaz. Yetkilileri göreve davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

canakkaleaynalipazar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum