Yetkili sendika Eğitim İş'ten, il milli eğitim müdürlüğüne tepki!

Yetkili sendika Eğitim İş'ten, il milli eğitim müdürlüğüne tepki!
Çanakkale'de yetkili sendika Eğitim İş Şubesinden yapılan açıklamada, öğretmen görevlendirmelerine itiraz geldi.

Eğitim İş Sendikası Çanakkale'de öğretmen görevlendirmelerine tepki gösterdi. Sendika Çanakkale de yetkili sendika olarak bu tip görevlendirmeleri takip ve ifşa edeceklerini bildirdi.

Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu tarafından, Çanakkale Valiliği'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı öğretmen görevlendirmelerine ilişkin açıklamalarda bulunularak; "Çanakkale Valiliğinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçelerden il merkezine yaptığı bazı öğretmen görevlendirmeleri dudak uçuklatan cinsten işler" diye belirtildi.
"Valinin bilgisinin olup olmadığını sorgular hale geldik"

Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu tarafından bu sene Çanakkale Valiliği'nin kamu görevlendirmelerindeki tutumuna ilişkin açıklamalarda bulunularak; "Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş'ın daha önceki yıllarda ilçelerden il merkezine görevlendirme konusunda kamu görevlileri ile ilgili bir kararlı tutumu vardı. Eğitim İş Sendikası olarak da Sayın Valinin bu tutumunu haklı buluyor, kayırmacılık ve benim adamım anlayışı dışında yapılan bu uygulama kararını destekliyorduk. Ancak bu yıl öyle bazı görevlendirmeler yapıldı ki Sayın Valinin ister istemez bu görevlendirmeler ile ilgili bilgisinin olup olmadığını sorgular hale geldik" diye belirtildi.

"Görevlendirmesi jet hızıyla gerçekleştirilmiştir"

Biga'da bir İngilizce öğretmenin Çanakkale Merkez ilçede müdür yardımcısı olarak atanması ve yine Biga'da Eğitim İş üyesi olan bir matematik öğretmenine birtakım vaatlerde bulunulduğu ifade edilerek; "Biga ilçesinden İl İçi Yerdeğişikliği ile kendi isteği ile Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ataması gerçekleşen bir İngilizce Öğretmeni nasıl olduysa Çanakkale Merkez ilçede bir Proje Lisesine Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmesi yapıldı. Yine Biga ilçesinde bir lisede görev yapmakta olan Eğitim İş üyesi olan bir Matematik Öğretmeni, Eğitim Bir-Sen tarafından kendisine üye olması durumunda Çanakkale Merkez ilçeye görevlendirmesinin yapılacağı vaat edilmiş ve neticesinde Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne görevlendirmesi jet hızıyla gerçekleştirilmiştir" sözlerine yer verildi.

"Kendisinin yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz"

Görevlendirilmelerin haksız olduğu vurgulanarak; "Bu her iki görevlendirmenin düşündürücü bazı yönleri bulunmaktadır. Çok gerçekçi ve haklı gerekçeleri bulunan bazı öğretmenlerin tüm görevlendirme talepleri Atamadan Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı başta olmak üzere Sayın İl Milli Eğitim Müdürü tarafından geri çevrilirken ve Sayın Vali İlhami Aktaş'ın Çanakkale'de yıllardır geleneksel hale gelmiş ve tarafımızca da desteklenen İl Merkezine haksız görevlendirme yapılmaması kararına ne oldu ki böyle haksız görevlendirmeler yapılabiliyor? Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş'ın bu absürt görevlendirmelerden haberi var mı bilmiyoruz. Ya da kendisinin yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz" diye belirtildi.

"Haksız ve adaletsiz bu tür görevlendirmeleri takip ve ifşa edeceğiz"

Çanakkale'nin yetkili sendikası olarak, yapılan haksız görevlendirmeleri takip edecekleri dile getirilerek; "Eğitim İş olarak soruyoruz; Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirme konusunda sadece iki yandaş sendikanın görüşlerine göre mi görevlendirmeleri yapıyor? İnsan Kaynaklarından Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı sadece çok sevdiği sendikacıların isteklerini mi yerine getiriyor? Eğer ilçelerden İl Merkezine görevlendirme konusunda daha önceki kararlı tutumdan feragat edildiyse Eğitim İş Sendikası olarak bizim de ilçelerden İl Merkezine bazı görevlendirme taleplerimizin yerine getirileceğini düşünüyoruz. Eğitim İş Sendikasının Çanakkale ilinde yetkili sendika olarak aldığı sorumlulukla haksız ve adaletsiz bu tür görevlendirmeleri takip ve ifşa edeceğini Çanakkale Kamuoyuna duyururuz" denildi.

canakkaleolay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.