Merkez Bankası enflasyon ve dolar beklentisini açıkladı

Merkez Bankası enflasyon ve dolar beklentisini açıkladı
Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi yayınlandı! Piyasanın dolar, faiz ve enflasyon tahmini açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Açıklanan verilere göre dolar, faiz ve enflasyon tahmini belli oldu. İşte, 2023 Şubat ayı Piyasa anketi ile enflasyon tahmini...

İşte, Merkez Bankası Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi ile enflasyon oranları tahmini...

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ YAYINLANDI!

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Ankete göre 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 30,44'ten yüzde 30,75'e yükseldi. Yıl sonu enflasyon beklentisinde ise 3 puanlık yukarı yönlü revizyon yapıldı.

ENFLASYON 12 AY İÇİN 30,75 OLACAĞI ÖNGÖRÜLÜYOR

Piyasa katılımcıları gelecek 12 ay için enflasyonun yüzde 30,75 olacağını öngördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bir önceki piyasa katılımcıları anketinde bu beklenti yüzde 30,44 olarak belirlenmişti.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİNDE YUKARI YÖNLÜ REVİZYON

Yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentilerinde ise yukarı yönlü bir revizyon gerçekleşti. Buna göre piyasa katılımcıları bir önceki ankette yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 32,46 olarak açıklarken, Şubat ayı anketinde bu beklenti yüzde 35,76 oldu.

24 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi de yüzde 17,18'den yüzde 18,11 seviyesine çıktı.

DOLAR/TL KURU BEKLENTİLERİ GERİLEDİ!

Ankette Dolar/TL kuruna ilişkin beklentilerin gerilediği görüldü. Buna göre yıl sonu dolar/TL beklentisi 23,12'den 22,84'e çekildi. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 23,43'ten 23,10 seviyesine geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.