SGK Uzmanı Özgür Erdursun, memur zammı ne kadar olacak açıkladı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, memur zammı ne kadar olacak açıkladı
SGK Uzmanı Özgür Erdursun da enflasyon sonrası emekli ve memura enflasyon farkı (zam) ne kadar yansıyacak tek tek açıkladı.

Bugün temmuz ayı enflasyonu yüzde 9.49, yıllık enflasyon ise yüzde 47.83 olarak açıklandı. 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun enflasyon verileri sonrası ocak ayında SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerine ve memur maaşına en az ne kadar enflasyon farkı (zam) verileceğini paylaştı.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

EMEKLİ VE MEMURA ENFLASYON FARKI NE KADAR?
SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekliye enflasyon farkı (zam) ne kadar yansıyacak sorusu karşısında, “TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu yüzde 9,49 olarak açıkladı. Enflasyon Oranını 2022’ye oranladığımızda 2024 Ocak ayında SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerine ve memurlara en az %58 oranında enflasyon farkı(zam) verilir…” cevabını verdi.

OCAKTA MEMURA VERİLECEK ENFLASYON FARKI
SGK Uzmanı Özgür Erdursun Youtube kanalında da enflasyon verileri sonrası yaptığı değerlendirme konuşmasında, enflasyon farkı üzerine şunları söyledi: 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

“2022 Temmuz ayında enflasyon %2.37. Ağustos’ta biraz düşmüş. yüzde 1.46. Eylül’de tekrar artmış, yüzde 3.08. Ekim’de biraz daha artmış yüzde 3.54, Kasım’da biraz düşmüş yüzde 2.88, Aralık’ta baya düşmüş yüzde 1.18 geçerli enflasyonu açıkladılar ve dediler ki yüzde 15 enflasyon farkı vereceğiz. Arkasından yüzde 10 sonra yüzde 5 daha verdiler, yüzde 15 rehat payıyla beraber yüzde 30 memurlara, emeklilere zam yapıldı. Burada bunların neler olduğunu biliyoruz.

Şimdi 2023 yılının temmuz ayının enflasyonu açıklandı. Geçen yıl yüzde 2.37  olarak açıklanan enflasyon bu yıl yüzde 9.49. Çok ciddi bir fark var. Geçen yıl 6 aylık dönemde %15 enflasyona denk gelmişti. Bu yıl sadece bir ayda 9.49. Yüzde 15 çıkmasına rağmen de %15'te refah payıyla beraber %30 verilmişti. Şimdi geçen yıl 2.37 çıktığında yıllıkta toplamda yüzde 14.51. Biz bunu oranladığımızda %58 gibi. Ocak ayında memurlara, memur emeklilerine, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 58 oranında bir enflasyon farkı verileceğini düşünüyorum bu oranlara göre…”

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.