2022 Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı 2022 ne kadar olacak?

2022 Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı 2022 ne kadar olacak?
Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak ? 2022 yılında emeklilere yapılacak zam oranı belli oldu mu ? 2022 emekli maaşlarına yapılacak zammı sizler için araştırdık…

Hükümet asgari ücrete 2022 yılı için yüzde 50 üzerinde zam yaparak asgari ücreti 4.250 TL ye çıkardı. 

Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da umutlandırdı. 

Kamusen ve Memur-Sen’in, Cumhurbaşkanı’nı ziyareti emekli maaşı olan milyonlarca emekliyi beklentiye soktu. Öncelikle düşük emekli maaşı alan vatandaşlar en az asgari ücret zammı kadar maaşlarına zam bekliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3.500 TL OLABİLİR 

Memur ve emekli maaşlarına Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla yapılacak zam miktarı belli olacak. Emekli maaşlarına geçmiş dönem TÜFE oranı kadar zam yapılacak. Bu da tahmini olarak yüzde 13-14 zam yapılması bekleniyor.

Emekli maaşlarına yüzde 14 zam yapılması halinde verilecek ek zam ile bu oranın en düşük emekli maaşında yüzde 50 zam tamamlanması bekleniyor.

Bu durumda en düşük emekli maaşı alan kişilere yaklaşık yüzde 30-35 ek zam yapılarak en düşük emekli maaşının 3.500 TL olması bekleniyor.

Asgari ücret zammı açıklanmadan önce ; asgari ücretle , en düşük emekli maaşı arasında 1.200 TL fark bulunmaktaydı.

Emekli maaşlarına en son Temmuz ayında zam yapıldı.

Temmuz ayında enflasyon farkıyla beraber yüzde 8.45 zam yapıldı.

Sonuç olarak ; milyonlarca emekli vatandaşımız 2022 yılında maaşlarına yapılacak zam oranını bekliyor . Emekli maaşlarına ek zam yapılacağını ve özellikle düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımıza seyyanen zam planlandığı kulislere yansıyor

Emekli zammının da yaklaşık yüzde 30-35 olması bekleniyor.
kamudanhaber.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.