AK Parti'den emekli maaşlarına düzenleme açıklaması

AK Parti'den emekli maaşlarına düzenleme açıklaması
TBMM AKParti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin son durumu açıkladı.

10 milyon civarı emekli, yüksek enflasyona karşı düşük maaşlarıyla zor günler geçiriyor.

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılmasıyla birlikte emekli maaşlarında yapılması öngörülen düzenlemeye ilişkin de değerlendirmede bulundu.

"ŞU ANDA MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR"

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na konuyla ilgili bir talimat verdiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Bu iki bakanlığın bürokrasisi çalışmalarını yürütüyor. 6 Şubat depremiyle beraber merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre Şehircilik  Bakanlığımıza aktarılan 765 milyar TL civarında bir bütçe vardı. Meclis kapanmadan önce ek bütçeyi çıkarmıştık; 1 trilyon 119 milyar TL. Yine borçlanma limitlerini artırmıştık.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor. Bu çalışma netleşmeden bir tarih ve rakam vermek şu anda mümkün gözükmüyor. Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içeresinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor."

 DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum