Bir sendika daha memura seyyanen ve ek zam talebinde bulundu

Bir sendika daha memura seyyanen ve ek zam talebinde bulundu
Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Kenan Haluk Baytemir, memur ve emekli memur maaşlarına seyyanen ve ek zam beklediklerini açıkladı

MEMUR PERİŞAN…

“Bu Yüksek Hayat Pahalılığına Artık Dur Denmelidir.”

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

1- Gıda artışlarında ve kiralarda yaşanan fahiş fiyatlar, geçim şartlarını zorlamakta ve yaşam kalitesini düşürmektedir. Aylardır devam eden yüksek enflasyon fiyat algılamasını da bozmaktadır. Bu durum tüketim davranışını etkileyerek değişmesine neden olmakta ve eldeki paranın bir an önce harcanması, temel hedef haline gelmektedir. Üretimle desteklenmeyen tüketim eğilimi sürdürülebilir olmayacaktır. Özellikle son bir buçuk yıldır ekonomide belirsizliğin arttığı, kısa vadeli yaklaşımın ağır bastığı ve gelecek endişesinin yaygınlaştığı bir ortam söz konusudur. Orta ve uzun vadeli karar almaktan kaçınıldığı ölçüde, enflasyon ile talep arasında bir kısır döngü meydana gelmektedir. Sonuç olarak en çok kaybeden yine toplumun en kırılgan kesimi olan çalışan ve emekli kesimi olmaktadır.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

2-Bu nedenle; Sayın Cumhurbaşkanımızdan öncelikle memur ve memur emekli maaşlarına yapılacak ek zam müjdesinin haberini beklemekte ve bu bağlamda;

-Düşük maaş alan memur ve memur emeklisine seyyanen zam verilmelidir.
-Giyim yardımı ve tayın bedeli piyasa şartlarına göre yeniden revize edilmelidir.
-Günün koşullarına göre tüm memurlara kira yardımı mutlaka yapılmalıdır.
- Bayram ikramiyesinin yeniden revize edilerek tüm memurlara yanıltılmalıdır.

3- Sivil Memurlar Sendikası olarak; Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve ilgili makamlardan; yüksek enflasyon sorununun bir an önce giderilmesini, bilhassa gıdalardaki artışın ve kiralarda yaşanan fahiş fiyatların durdurulmasını ve tüm kesimlerin yaşam kalitesini yükseltecek ve alım gücünü arttıracak tüm tedbir ve önlemlerin zaman geçirilmeden ivedilikle alınmasını ISRARLA ve DEFATEN yeniden talep ediyoruz.

Kenan Haluk BAYTEMİR/ SİMESEN Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum