Cumhurbaşkanlığından memur ve emekli maaşlarına zam açıklaması

Cumhurbaşkanlığından memur ve emekli maaşlarına zam açıklaması
Emekl ve memur maaş zamları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, maaşlarda önemli bir artış sağlanacağını söyledi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete yapılacak zamlara ilişkin konuştu

Habertürk TV canlı yayınına katılan Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MEMUR MAAŞLARINA ZAM

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Biz bir oran veriyoruz. Memura yüzde 15 dediniz. Yıl ortasında yüzde 15'in üstünde ise farkını veriyorsunuz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Yıl ortasında enflasyon neyse o fark verilecek. Memurla ilgili bu yılın enflasyon farkı olacak. Seyyanen artış yaptığımız için. Dolayısıyla gelecek yılın artışı daha yüksek olacak. Enflasyondaki yeni tahminlerimiz ışığında baktığımızda memura önemli bir artış olacağını söyleyebilirim. Bu otomatik olarak memur emeklisine yansıyacak.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

İşçi, emekli ve asgari ücretlilerle ilgili dengeleyici çalışmayı öngörüyoruz. Asgari emekli ile asgari ücreti mukayese edersek geçen yıl yüzde 64'üydü. Bu yıl yüzde 66'ya yükseldi. Bu yıl asgari ücrete ciddi artış yaptık. Asgari emekli aylığına yüzde 114 artış yaptık. Buna rağmen sosyal şartlar, beklentiler dolayısıyla burada yine bir çalışma yürütüyoruz.Yıl sonuna kadar bu çalışma bitecek inşallah. 2023 ve 2024 sonrası inşallah çok daha rahat bir döneme gireceğiz.

'EMEKLİLER İÇİN DE ŞARTLARI ZORLUYORUZ'

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Emeklilir için ne yapabiliriz diye alternatiflere bakılıyor. 16 milyon emekli var. En küçük bir şeyin büylük etkiler oluştuğu bir alan. Çok dikkatli konuşmak gerekiyor. Maliyetleri iyi planlamak gerekiyor. Biz şartlarımızı sonuna kadar zorlayarak emeklimizin, çalışanlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz."

TGRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum