Erken emeklilik ve ek gösterge hangi memurları kapsayacak? A Haber açıkladı

Erken emeklilik ve ek gösterge hangi memurları kapsayacak? A Haber açıkladı
Yeni ek gösterge düzenlemesi ile de yaklaşık 470 bin memurun emeklilikte alacağı para artacak. Bazı meslek gruplarında da erken emeklilik gündemde....

Memurlara ek gösterge ve erken emeklilik gündemde

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

- EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?
1'inci dereceye gelen tüm kamu görevlilerinin 3600 göstergeden yararlanmasının yolu açılacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak'ta yürürlüğe girmişti. Bu yasanın dışında kalan memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri yeni düzenlemeyle 3600 ek göstergeden yararlanabilecek. Bu düzenleme memurların emekli ikramiyelerini ve emekli aylıklarını yükseltecek. Düzenleme 470 bin memuru ilgilendiriyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

- KİMLERE ERKEN EMEKLİLİK GÜNDEMDE?
Toplu sözleşme masasına pek çok hizmet kolu fiili hizmet süresi zammı kapsamının genişletilmesi talebiyle oturdu. Her yıl için öğretmenlere 72, PTT'deki dağıtıcı ve baş dağıtıcılara 90, AFAD personeline 90, orman yangınlarıyla mücadele edenler ile gıda denetimi yapanlara 60 gün eklenmesi talep ediliyor. Ayrıca zabıtaların da kapsama alınması teklifler arasında yer alıyor. Toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanmasıyla bu talepler hakkında verilecek karar belli olacak..

Ahaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum