Gazeteci Abdulkadir Selvi, maaş zammında 3 formülü açıkladı

Gazeteci Abdulkadir Selvi, maaş zammında 3 formülü açıkladı
Hürriyet gazetesinin yazarı, emekli maaş artışındaki 3 formülü madde madde açıkladı. Selviye göre emekliye seyyanen zam, oransal zam, kademeli artış yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü uçaktaki gazetecilere yaptığı açıklamada, emeklilerin maaşlarıyla ilgili düzeltme yapılacağı sinyalini verdi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da dün katıldığı canlı yayında, 1 Ekim’de Meclis açıldıktan sonra emekli maaşlarında iyileştirmenin gündeme geleceğini kaydetti.

Hürriyet gazetesinin bilinen yazarı Abdulkadir Selvi, yapılması planlanan düzeltmelerle ilgili seçenekleri aktardı.

Selvi’nin, aktardığına göre emekli aylıklarının artışı için üzerinde çalışılan üç formül şöyle:

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

1- Seyyanen yapılacak zam.

2- Oransal olarak yapılacak bir artış.

3- En düşük aylıktan başlanarak kademeli olarak artış yapılması.

Selvi ayrıca, "Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri alternatifli olarak çalışmalarını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli zammını belirleyecek" dedi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Selvi, Erdoğan'ın sözleri için de, "Cumhurbaşkanı Erdoğan sorunlara kulağına kapatmayan bir lider. Emeklilerin sesini duydu. 'Emeklileri memnun edecek adımları atacağız' dedi. Erdoğan’ın açıklaması üzerine emekliler umutlandı. Çünkü Erdoğan’ın sözü senet" yorumunu yaptı.

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum