Genel Başkan Alay Hamzaçebi: Memura ‘ikramiye’ şoku

Genel Başkan Alay Hamzaçebi: Memura ‘ikramiye’ şoku
Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, hükümetin kamu çalışanlarına verdiği taban aylığa yansımayan 8 bin 77 TL seyyanen zammın büyük mağduriyete neden olacağını bildirdi.

Öncelikle vergi yönünden kamu çalışanlarının hemen bir üst dilime girerek daha çok vergi ödemek zorunda kalacaklarını dile getiren Hamzaçebi, bu nedenle vergi diliminin yüzde 15’te sabitlenmesi ve vergi dilim matrahlarının artırılması gerektiğini vurguladı. Seyyanen zammın emekli maaşı ve emekli ikramiyesi yönünden de sıkıntı yaratacağını kaydeden Hamzaçebi, bunu evli, eşi çalışmayan ve iki çocuklu memurlar üzerinden örneklendirdi. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

DİLEKÇELER GERİ ÇEKİLİYOR
Hesaplamada sendika, lojman, bireysel emeklilik ve yabancı dil tazminatının dikkate alınmadığını vurgulayan Hamzaçebi, çalışanların emekli maaşı yönünden aylık 6 bin 300 TL, emekli ikramiyesi yönünden ise 201 bin 925 TL kayıp yaşayacaklarını söyledi. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

“Emekli olunca alacağı maaş çalışırken almış olduğu maaşın yüzde 50 aşağısına, emekli ikramiyesi de yüzde 50’ye yakın düşmüş olacaktır” diyen Hamzaçebi şöyle devam etti: “Bu kayıplar nedeniyle emekli dilekçesi verenler bunları geri çekmeye, emekli olacaklar da emeklilikten vazgeçmeye başladı. Bu durum mezarda emekliliği özendirecek olup ikinci bir EYT mağduriyeti yaşatacaktır. Taban aylığa dolayısıyla emekli maaşına ve emekli ikramiyesine yansımayan 8 bin 77 TL seyyanen zam artışını kabul etmek mümkün değildir. Kirasını ödeyemeyen, hayatını idame etmekte zorlanan kamu çalışanlarına başarısız ekonomi politikalarının faturası kesilmemelidir. Hükümet milyonlarca memurun mağduriyetine sebep olacak bu haksız uygulamadan bir an önce vazgeçmelidir.”

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum