İYİ Parti, memur maaşlarına yapılacak zam beklentisini açıkladı

İYİ Parti, memur maaşlarına yapılacak zam beklentisini açıkladı
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, memur maaşlarına yapılacak zam beklentisini açıkladı. Usta, yüzde 85’lik artışın bütün memurlara yansıtılmasını istedi

İYİ Parti'li Usta'nın emekli ve memurlara yapılacak maaş artışına ilişkin açıklaması şöyle:

'Şimdi, bu memur maaşları meselesi konuşuluyor, gündemde memur maaşları var. Sayın Cumhurbaşkanı seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını ilan etti, güzel, biz de memnuniyetle karşıladık bunu, burası yaklaşık yüzde 85’lik bir artışa denk geliyordu. Sayın Cumhurbaşkanı söylemedi ama iktidara yakın sendikalar -bunlarla ilgili- bunun bütün memurlara da yansıtılacağını söyledi, açın sayfalarına bakın ve millet buna inandı ve bunun da seçimde AK PARTİ grubu için veya Cumhur İttifakı için bir getirisi oldu. Şimdi, öyle anlaşılıyor ki bu çalışma elimize bir türlü gelmedi. Ya, ne çalışılıyor, bir ay önce bunun sözünü vermiş.

Maliye Bakanı zorluk mu çıkarıyor?

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Şimdi, bu kadar ne çalışılıyor, bunu anlamak mümkün değil. Yani bunun çalışılmış olması lazımdı, bunun hesabının, kitabının yapılmış olması lazımdı. Devlette devamlılık esastır, önceki Maliye Bakanı “Tamam.” dedi acaba şimdiki Maliye Bakanı zorluk mu çıkarıyor, ne oluyor, bunu bilmiyoruz ama emekliler de -tabii, memurlar ve aslında emekli maaşları da buna endeksli bir şekilde- alacağı aylıkların ne olacağını bir an evvel bilmek istiyorlar.

Memur maaşlarına yapılacak zam beklentisi:

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bizim beklentimiz şudur: Sizin adınıza sizin taraftarınız olan sendikaların verdiği bu yüzde 85,7’lik artışın bütün memurlara yansıtılmasıdır, siz çünkü bunun üzerine seçim aldınız, bunun yapılması lazım. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Şimşek bunu, bu bütçeyi kısmaya çalışıyor ama burada memur, işçi üzerinden rekabet olmaz. Yani rekabet gücünü memur, işçi üzerinden veya maliye politikasını memur, işçi üzerinden... Zaten yoksulluk sınırının altında ücret alanlar, maaş alanlar üzerinden bir maliye politikası, acı reçete uygulanmasına karşı olduğumuzu ifade ediyor.'

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum