Maaş zammında yeni sistem açıklandı! Peki memur ve emekli maaşları nasıl etkilenecek?

Maaş zammında yeni sistem  açıklandı! Peki memur ve emekli maaşları nasıl etkilenecek?
Bilindiği üzere Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek memur ve emekli maaşlarında yeni sistemi açıklamıştı. Peki yeni dönem, memur ve emekli maaşları nasıl etkiler? İşte detaylar...

Bakan Şimşek ‘Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak dedi. Bakan Şimşek, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek, dar kesimlinin alım gücünün kalıcı şekilde artırılmasının tek bir yolu var, o da enflasyonu tek haneye düşürmekle olur” dedi. Peki yeni dönemde maaş zamları nasıl olacak? Konuyla ilgili beklentilerini CNN Türk canlı yayınında açıklayan Ekonomist. Prof. Dr. Abdulkadir Develi şu ifadeleri kullandı: 

“Önceki ücret politikalarında refah payını kapsayan düzenlemeler vardı. Reel gelirin artırılmasında bir motivasyon söz konusuydu. Şu an özellikle enflasyonun etkisi, depremin etkisi ve buna bağlı olarak enflasyon beklentisini yönlendirme süreci içerisindeyiz.  

YENİ DÖNEMDE MAAŞLAR NASIL OLACAK? 

Burada fiyatlama davranışlarının önüne geçen bunu yönlendiren bir politikadır. Önümüzdeki yıl için zam teklifine bakıldığında memur ve memur emeklisinde bunu görüyoruz. Enflasyonun altında bir teklif durumu söz konusu ama enflasyon farkının garanti edildiği bir model söz konusu. Son süreçte fiyatlama davranışları bozuldu. Emekliye memura artış olduğu zaman fiyatlama davranışlarında bozulmalar oluyor. Burada rasyonel bir enflasyon projeksiyonu ortaya konulması fiyatlama davranışları noktasında etkili olacaktır. 

‘REFAH PAYINDAN BAHSETMEYECEĞİZ, ENFLASYONDAN BAHSEDECEĞİZ’ 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Memur ve memur emeklilerinin ücretlerini etkileyen en önemli unsur enflasyon, şu süreçte deprem etkisinden dolayı refah payından bahsetmeyeceğiz ama enflasyondan bahsedeceğiz. 

Şu amaçlanıyor. Burada enflasyon beklentisi ile ücret beklentisinin eş anlı oluşturularak bir zemin amaçlanıyor. Önümüzdeki yılla ilgili bir kararlılık var.  

Bakan Şimşek satın alma gücünün korunacağını söyledi. Bu önemli bir cümle, enflasyon arttığı zaman satın alma gücü eriyor.  

Önümüzdeki süreçte enflasyonla ilgili doğrudan hareket eden bir ücretleme politikasını göreceğiz. 

ENFLASYONUN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN ALINACAK TEDBİRLER NELER? 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Dar kesimlinin gelir düzeyinin artırılması, enflasyonun ötesinde bir gelir düzeyinin sağlanması şeklinde açıklanabilir.  

Fiyat istikrarı sağlandığı zaman enflasyon tek haneye düştüğü zaman ücret düzenlemeleri ile enflasyonun ötesinde artış daha kolay hale gelecektir. Bakan Şimşek şunu vurguluyor: Enflasyonun fiyat istikrarını sağlaması, enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi, dar gelirinin refah seviyesinin artırılması önemli.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum