Ocak 2024'te memurları hayal kırıklığı bekliyor! Maaşlara yansımayacak

Ocak 2024'te memurları hayal kırıklığı bekliyor! Maaşlara yansımayacak
Kamu emekçilerine ‘sözde zam’, milyonlarca emekçiye ise sıfır zam öngören yasanın onaylandığını aktaran Prof. Dr. Aziz Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yasa kamu görevlileri ve emekliler için büyük bir hayal kırıklığı anlamına geliyor” dedi.

En düşük memur maaşının 22 bin lira olmadığını belirten Çelik, memurlara verilecek 8 bin 77 TL ilave ödemenin aylıklarına eklenmeyeceğini ‘sosyal yardım’ gibi ayrıca ödeneceğini ifade etti.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Çelik, paylaşımında şunları dile getirdi: “İlave ödeme memurların mali haklarının artışında dikkate alınmayacak. Bilindiği gibi emekli aylıklarının alt sınırı 7 bin 500 TL'ye tamamlanırken kök aylıklar yerinde kaldı. Böylece yüzde 25'lik Temmuz 2023 zammından milyonlarca emekli yararlanamayacak. Aynı durum memurlar için Ocak 2024'te yaşanacak. Ocak 2024'te en düşük memur maaşı 22 bin TL üzerinden değil. Yüzde 17,55 oranında artırılmış maaşlar üzerinden hesaplanacak. Bunun üzerine 8 bin 77 TL ilave ödeme eklenecek. Ocak 2024'te memurları büyük bir hayal kırıklığı bekliyor. 8 bin 77 TL ilave ödeme memur emeklilerin aylıklarına yansımayacak. Böylece maaşlar ile emekli aylıkları arasındaki fark ciddi biçimde açılacak. Yasanın 28. maddesine göre ilave ödeme ikramiye hesabında da dikkate alınmıyor. 8 bin 77 TL ilave ödeme memurların emeklilik ikramiyelerinde dikkate alınmadığı için kıdem tazminatı tavanını da artırmayacak. Temmuz ayında memurlara ilave ödemenin sadece yarısı (4 bin 38 TL) ödenecek.”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Milyonlarca emekliye sıfır zam yapılacağını aktaran Çelik, “Kök aylıkları 6 bin TL altında olan emekliler 7 bin 500 TL almaya devam edecek. Bütün bu tablo içinde sözde yetkili ama etkisiz sendika Memur-Sen'in uysallığını ve etkisizliğini de not etmek lazım” dedi. 

birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
37 Yorum