SGK Uzmanı maaş zammı için tarih açıkladı

SGK Uzmanı maaş zammı için tarih açıkladı
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaş zammı için tarih verdi. Ekim ve Ocak aylarını işaret eden uzman ismin açıklamaları gündem oldu.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşı zammının Ekim ayında yeniden gündeme geleceğini ancak daha büyük bir zammın Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Ocak ayında emeklilere yansıtılacağını dile getirdi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun Ekim ayını işaret ederek, “Ekim ayında Meclis’in de açılmasıyla büyük ihtimalle yerel seçimlerin startı siyasiler tarafından verilecek. Seçim öncesinde Ocak 2023 döneminde daha yüksek zam yapılacaktır ama onun öncesinde Ekim ayında bu konu daha da konuşulacaktır. Ama hükümet acele etmeyecektir. Bunun içinse Ocak ayını bekleyip Mart 2024’teki yerel seçim öncesi daha yüksek oranda zam yapacaktır” dedi.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI UYGULAMASI ORTADAN KALKAR”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Emeklilere 8077 TL’lik seyyanen zam verilmesi gerektiğini dile getiren uzman isim, “En düşük emekli aylığı bu durumda 15 bin lira olur. En düşük emekli aylığı uygulaması da ortadan kalkar. Herkese aynı oranda zam yapıldığı için en azından bundan sonraki süreçte daha yüksek prim ödeyenler dezavantajlı olmaktan çıkar. Gerçek bildirimlerle çok kişi sigortalı olur, devletin de kasasına para girer diye düşünüyorum” şeklinde yorumda bulundu.

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum