Sosyal Güvenlik Uzmanı açıkladı! En düşük emekli maaşı 15 bin TL olabilir

Sosyal Güvenlik Uzmanı açıkladı! En düşük emekli maaşı 15 bin TL olabilir
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, maaş zammı bekleyen emeklilere müjdeyi verdi! Erdursun açıklamasında emeklilere 15 bin TL maaş tahmininde bulundu

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emeklilere çifte müjde verdi! Erdursun, en düşük emekli maaşı için 15 bin TL ve 100. yılına özel 5 bin TL emekli ikramiyesi öngörüsünde bulundu

ÖZGÜR ERDURSUN EMEKLİLERE MÜJDEYİ VERDİ

Emekli aylıklarına ekim ayında herhangi bir artış yapılmayacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yıl sonuna yeni bir zammın geleceğini belirtti. Öte yandan Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak emekli ikramiyesi verilebileceğini ve bu ikramiyenin 5 bin lira olma ihtimalinin olduğunu açıkladı.

Öte yandan emekli maaşlarına Ocak ayında zam geleceğini ve seçim öncesinde gelecek bu zammın yüksek oranda olacağını belirtti. Her ne kadar yüksek olsa enflasyon nedeni ile gelen zammın kısa sürede eriyeceğini ifade eden Erdursun, en düşük emekli aylığının 15 bin liraya çıkabileceğini açıkladı.

YÜKSEK FAİZ YATIRIMI VE İSTİHDAMI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Emekli zammının yanı sıra yüksek faiz oranlarına ilişkin olarak da açıklama yapan Erdursun, kredi kartı kullanımının sınırlandırılacağı ve kur korumalı mevduatta asgari faiz sınırının kaldırılacağına dikkati çekerek, parası olmayanların zor durumlara gireceğini söyledi.

Öte yandan parası olanların ise yüksek faizden iyi paralar kazanacağını açıkladı. Ayrıca yüksek faizin yatırım ve istihdamı olumsuz etkileyeceğini de vurguladı.

alanyahaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.