Talip Geylan'dan memur maaşları için 2 önemli uyarı

Talip Geylan'dan memur maaşları için 2 önemli uyarı
Kamu-Sen 1. Olağanüstü Genel Kurulunda konuşan Talip Geylan, temmuz memur zamlarına ilişkin 2 önenli noktaya dikkat çekti:

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, temmuz memur zamlarına ilişkin 2 hususda uyarıda bulundu:

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın seçim öncesi Temmuz’da en düşük devlet memuru maaşı 22.000 TL’den az olmayacak sözünün gereğinin bir an önce TBMM’de yapılmasını bekliyoruz. Ama burada iki noktaya dikkat çekiyoruz.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

1- Hatırlarsınız geçtiğimiz dönem en düşük emekli aylığı 5.500 den 7.500 e çıkarılmış ama diğer kademelere bir düzenleme yapılmamıştı. Bu da yüksek prim ödeyenle düşük prim ödeyen arasında bir haksızlığa neden olmuştu. Aynı hatanın şimdi yapılmamasını, en düşük memur maaşı 22.000 TL yapılırken belirlenen artışların aynı oranda diğer kademelere de yansıtılması elzemdir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

2- Sayın Cumhurbaşkanı bu sözü verdiğinde 22.000 TL 1158 dolara tekabül ediyordu. Şimdi ise 940 dolara denk gelmektedir. Yani daha zammı almadan alım gücü yıpranmış durumdadır. Bu durumda TKS olarak biz diyoruz ki, geride kalan dönemde uğradığımız gelir kaybının telafisi anlamında en düşük memur aylığı 22.000 TL’ye seyyanen artış ve refah payı ile yükseltildikten sonra, bunun üzerine Toplu Sözleşme hükmü gereğince maaşlarımıza ikinci altı ayın %6 artışı ve enflasyon farkı da eklensin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum