TGRT Haber Müdürü, memur zammında masadaki formülü açıkladı

TGRT Haber Müdürü, memur zammında masadaki formülü açıkladı
TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, memur ve emekli zammında masadaki formüllerin neler olduğunu açıkladı.

Hükümet kanadından en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı açıklanmıştı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan kulislerde konuşulanları açıkladı. 

Sözcan, “Memurlar için iki formül var. İlk seçeneğe göre, aile yardımı ile birlikte 11 bin 848’e çıkan en düşük memur maaşı yüzde 85 artırılacak. Böylece memur maaşı 22 bin liraya çıkacak. İkinci seçenekte ise maaşlara 5 bin lira seyyanen zam yapılması kalan kısmın ise oransal yapılacak zamlarla net 22 bin liraya tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Sözcan 22 bin lira üstü maaş alan memurlara da özel çalışma yapıldığını söyleyerek şöyle devam etti: "22 bin liranın üzerinde maaş alan memur maaşlarına yönelik de çalışmaların olduğunu kaydeden Sözcan, şunları söyledi: “En düşük memur maaşının 22 liraya çıkarılmasıyla en yüksek memur maaşının da yükselmesi gerekiyor. Açıkçası dengenin gözetilmesi gerekiyor.”

EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Emeklilerin de maaş beklentilerine değinen Sözcan, “En düşük emekli maaşı 7.500 lira. Ancak 7500 lira üzerinde emekli alanların maaşı yükseltilmedi. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. 

Burada da kademeli bir artış 7.500 ila 10 bin lira arasında alanlara yüzde 45, 10 bin ile 15 bin lira alanlara yüzde 40’lık zam, 15 bin ile 20 bin maaş alanlara yüzde 35’lik zam, 20 bin lira üzerinde alanlara ise yüzde 30’luk zam bekleniyor. Memur, SSK ve Bağkur emeklileri de faydalanacak.”

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum