Torba yasa ile memur maaş zammı için 3 farklı formül

Torba yasa ile memur maaş zammı için 3 farklı formül
Temmuz ayı yaklaşırken, Türkiye'de emekli ve memur kesimleri zam beklentisiyle geri sayıma başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, peş peşe yaptıkları açıklamalarla emekli maaşı düzenlemesi ve memur maaşlarına zam planları hakkında bilgi verdi. Torba Yasa olarak adlandırılan düzenleme, Temmuz ayında Meclis'e sunulacak ve çalışmaları devam etmektedir.

Emeklilere kademeli zam yapılması planlanıyor. En düşük memur maaşının şu anki 11.848 TL'den 22 bin TL'ye yükseltilmesi için ise 10.152 TL'lik refah payının eklenmesi gündemde. Haziran ayı enflasyonu sonrasında emekli maaşı ve memur maaşları için net rakamların belirleneceği 5 Temmuz'da açıklanması beklenmektedir. Refah payının artırılmasıyla birlikte Temmuz zammının daha da yüksek olacağı öngörülmektedir.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Seçim öncesi memur maaşlarıyla ilgili verdiğimiz sözleri de inşallah yerine getireceğiz" diyerek memurlara seslendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını belirtirken, bu konuda Maliye Bakanlığı ile çalışmaların devam ettiğini ve Meclis tatil öncesinde düzenlemeyi çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLUYOR

Yapılacak çalışmalarda ilk öncelik, en düşük memur maaşı için olacak. Üç formül üzerinde durulduğu belirtiliyor. En düşük memur maaşının yüzde 85'in üzerinde artışla 22 bin TL'ye yükseltilmesi, yüzde 55 zamla 5.000 TL seyyanen artış yapılması veya tüm artışın seyyanen zam olarak uygulanması düşünülen formüller arasında yer alıyor. Yasada seçilecek formüle göre taban maaşın 22 bin TL olmasının ardından diğer maaşların da kademeli olarak artması planlanmaktadır.

EMEKLİ MAAŞLARINA KADEMELİ ZAM

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bilindiği üzere 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL’ye yükseltilmişti. Burada hak kaybına uğrayan emekliler için kademeli zam yapılacağı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak emekli zammı belirlenecek. Zam oranı için masada olan rakamların ise yüzde 30 ila 40 arasında olabileceği öngörülüyor.

HAZİRAN ENFLASYONU 5 TEMMUZ’DA NETLEŞECEK
SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri ile memurlar 6 aylık enflasyon ile enflasyon farkına ek olarak refah payı artışını da maaşlarında görecekler. TÜİK Haziran ayı enflasyonunu 5 Temmuz saat 10.00'da açıklayacak. Merkez Bankası verilerine göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyon oranının yüzde 18,50 olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum