Yarın Meclis açılıyor! Peki en düşük emekli maaşı kaç lira olacak? İşte en GÜÇLÜ tahminler

Yarın Meclis açılıyor! Peki en düşük emekli maaşı kaç lira olacak? İşte en GÜÇLÜ tahminler
Yarın Meclisin açılmasıyla birlikte en önemli gündem maddesi emekli zammı olacak. Emekliler ise en düşük emekli maaşı için en güçlü tahminleri araştırıyor.

Milliyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram en düşük emekli maaşı için şu ifadeleri kullandı:

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Milliyet'te yer alan habere göre Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “1 Ekim itibarıyla Meclis açılacak. Meclis’in açılmasıyla beraber hem ekonomiye dair hem siyasete dair alınması gereken kararlar var. Bu kapsamda emekliye dönük bir ara zam çalışması yapılamasıyla birlikte bu karar Meclis’e alınacaktır.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA 10 BİN TL BEKLENTİSİ

"Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz. Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması son bulacaktır."

Asgari ücretliler sadece enflasyon artışına göre zam almıyor. Bununla beraber geçim endeksleri işverenlerin rekabetine ilişkin fiyatlamalar, sigorta prim yükleri düşünülerek çalışma yapılıyor. Yine TÜRK-İŞ’in yaptığı açlık ve yoksulluk sınırlaması var. Açlık sınırı 14 binler seviyesinde, yoksulluk sınırı 40 binler seviyesine çıkmış durumda.

halk tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum