Aile Bakanlığı meslek elemanları Haziranda SADECE 6.600 TL maaş alacak!

Aile Bakanlığı meslek elemanları Haziranda SADECE 6.600 TL maaş alacak!
Aile Bakanlığında bakanlık onayı ile ücretli çalışan meslek elemanları, . 2023 Haziran ayında 6600tl maaş alacak!

Bizler uzun zamandır aile bakanlığında ders saati ücreti karşılığında maaş alarak çalışan meslek elemanlarıyız. Bizler her yıl bakanlık onayı alınarak aile bakanlığına bağlı kuruluşlarda meslek elemanı olarak görev yapmaktayız. Kadrolu meslek elemanları ile aynı işi yaptığımız halde aldığımız ücret, kadrolulara göre 3/1 oranında ücret alıyoruz. Kurumda çalışan temizlik personeli bizim almış olduğumuz ücretin 2 katını alıyor.

Ücretli çalışan meslek elemanları olarak hiçbir özlük hakkımız(yıllık izin, süt izni v.b.) bulunmamaktadır.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Aile Bakanlığında çalışan ücretli meslek elemanları olarak çoğunlukla asgari ücretin altında maaş almaktayız. Resmi tatil, bayram tatili ve idari izinli olunan zamanlarda bizlerin ücreti kesiliyor. 2023 Haziran ayında alacağımız maaş bayram tatili nedeniyle 6600tl olacak, devlet kurumunda asgari ücretin altında maaş, çoğu ay asgari ücretin altında maaş almaktayız. Şuan asgari ücret 11402 Tl oldu bizim aldığımız maaş ortada bu adaletsizliğe dur denilmesini istiyoruz.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bizler aile bakanlığında sosyolog, psikolog, sosyal hizmet mezunu, öğretmen v.b. bölümlerden mezun olan meslek elemanlarıyız. Bizler eğitimli kişileriz yanımızdaki ilkokul mezunu temizlik personeli 19 bin maaş almakta, biz üniversite mezunu olarak asgari ücretin altında maaş alıyoruz. Kuruluşta ücretli çalışanlar dışında herkesin izin hakkı bulunmakta fakat bizim izin hakkımız yok, çalışmaz isek paramız kesiliyor. 21 yüzyılda köle bir çalışma düzeni…..
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.