En düşük memur maaşı neden 30 bin TL olmalı?

En düşük memur maaşı neden 30 bin TL olmalı?
Eşi çalışmayan ev hanımı olan, başka geliri olmayan ve ayda 13.500 maaş alan memurun halini düşünebiliyor musunuz? Tüm bu gerekçelerle günün gerçekleri göz önüne bulundurulduğunda en düşük memur maaşı 30 bin TL olması neredeyse zaruri hal almaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 22 bin TL en düşük memur maaşı günümüzün şartlarına göre tek maaşla çalışan, en az üç çocuklu aileler için 30.000 TL olmalı.

Çünkü basit bir hesapla,  kira bedeli olarak 7000 TL, aylık mutfak masrafı kısıtlanmış haliyle 7000 TL , telefon -elektrik- doğalgaz- su gibi fatura gideri olarak 1500 TL, giyim giyecek, masrafı 1500 TL , 1 çocuk için eğitim masrafları 3000 TL masraf olduğu varsaydığımızda toplam 20 bin TL yapacaktır

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Peki elde ne kaldı kaldı diye baktığımızda, sıfır elde sıfır. Eşi çalışmayan ev hanımı olan, başka geliri olmayan ve ayda 13.500 maaş alan memurun halini düşünebiliyor musunuz? 

Tüm bu gerekçelerle günün gerçekleri göz önüne bulundurulduğunda en düşük memur maaşı 30 bin TL olması neredeyse zaruri hal almaktadır.

Peki 30 bin TL memur maaşı mümkün mü?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Kamuda işçilere verilen ikramiye, tediye, vb sosyal haklar ve yardımlar kamu personelin tümüne yansıtılmalıdır. Kamu sektörü bir bütündür. 

Kamubiz.com ÖZEL HABER

NOT: Haberimiz hakkında düşüncelerinizi yorum olarak ekleyebilirisini

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum