Memur maaş zammı Meclis tatili sonrasına mı kaldı?

Memur maaş zammı Meclis tatili sonrasına mı kaldı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından memur maaş zammının Ekim ayına kalabileceği anlamı çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan memur maaş zammına ilişkin olarak, verdikleri söze sahip çıkacaklarını belirterek "5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarımız netleşecek. Oranların netleşmesiyle birlikte biz de memur ve emekliliklerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. " dedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Ancak, Erdoğan'ın açıklamasında TRT Haber ve NTV'de yer verilmeyen bir detay da yer alıyordu. Erdoğan memur maaş zammına ilişkin açıklamasında tam olarak şöyle söyledi:

"5 Temmuz Çarşamba günü itibariyle 6 aylık enflasyon oranı netlemiş olacak. Enflasyon belli olduktan sonra memur ve emeklilere verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Tatile girmeden evvel Meclis onayı gerektiren tüm hususları Parlamentomuzun takdirine sunacağız."

Meclis ne zaman tatile girecek?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), 1 Temmuz'da tatile girmeyerek çalışmalarına devem edeceği yönünde alınan karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararında "Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 13.06.2023 tarihli 4'üncü Birleşiminde karar verildi." denildi.

Memur zammı Meclis tatili sonrasına kalabilir mi?

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Açıklamaları yorumlayacak olursak: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından TBMM'nin yaz döneminde tatile gireceği ve tatile girmeden önce memur zammının TBMM'ye sevk edileceği anlamı çıkmaktadır. Ancak TBMM'ye sevk edilen kanun teklifinin tatil öncesinde yasalaşıp yasalaşmayacağı konusunda bir açıklama yapılmamıştır.

TBMM'nin tatile girmesi halinde, memur zammı Ekim ayına kalabilecektir. Zita tatile giren Meclis genel olarak 1 Ekim'de açılmaktadır.

5 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisi sonrasında bu hafta sorulara yantı bulunabilecektir.

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum