Memur- Sen'den toplu sözleşme için yeni teklif!

Memur- Sen'den toplu sözleşme için yeni teklif!
Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, memur ve işçilerin aynı süreç içinde toplu sözleşmelerini gerçekleştirmelerini talep ettiklerini söyledi

4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren zam oranı ile ilgili açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, hakem heyetine giden rakamların onaylandığını fakat sendika olarak bunları kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Başkan Bahşi, “Yüzde 25’lik enflasyon farkı bizim zaten 2023 yılının Temmuz ayından Aralık ayına kadar ki cebimizden çıkmış zararımızı karşılayacak, telafi edecek bir enflasyon farkıdır bu. Bu bir zam  değil, bu bizim aldığımız ürünler, yaptığımız alışverişlerden, yüksek enflasyondan kaynaklı zararımız burada karşılanıyor. Dolayısıyla bu biz zam değil. Kamuoyunda sanki bizim vatandaşımızda şöyle bir algı oluşuyor. ‘Size Temmuz ayında zaten 8 bin lira bir seyyanen zam yapıldı, yüzde 17’de zam yapıldı. Siz artık neyin zammını istiyorsunuz’ diye bazen yanlış bir bilgilendirme veya yanlış bir algı oluşuyor” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: HEM İŞÇİLERİN HEM MEMURLARIN AYNI SÜREÇ İÇİNDE TOPLU SÖZLEŞMELERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELERİNİ TALEP EDİYORUZ

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Başkan İbrahim Bahşi, “Bundan sonraki süreçte masanın hem hakem heyeti boyutuyla hem masanın süre boyutuyla, tutanak sistemi boyutuyla işçilerdeki gibi bir standarda ulaştırılmasını, aynı anda iki emek grubunun, emek örgütlerinin aynı anda masaya oturmasını hem işçilerin hem memurların aynı süreç içinde toplu sözleşmelerini gerçekleştirmelerini talep ediyoruz. Aksi halde bugün işçilere zam yapılınca veya asgari ücrete zam yapılınca emekliler hemen rahatsız oluyor, memurlar da aynı maaş bandına yaklaştı şeklinde bir eleştiri oluyor. Özellikle bu toplu sözleşme sürecinde bizim en çok düzelmesini istediğimiz emek ve buradaki ücret skalasındaki adaletsizliğin giderilmesini istemiştik. Burada liyakatin, diplomanın, çalışmanın, gayretin ön planda olmasını istemiştik. Maalesef meslek grupları arasındaki bu hiyerarşinin bozulması da iş barışını bozmuştu” şeklinde konuştu.

gunisigigazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum