Memurlar seyyanen zam ve 14 günlük maaş farkını ne zaman alacak?

Memurlar seyyanen zam ve 14 günlük maaş farkını ne zaman alacak?
Memurlara seyyanen zam TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Peki memurlara seyyanen zammı ve 14 günlük maş farkı ne zaman ödenecek?

İçinde en düşük memur aylığının, aile yardımı ödeneği dahil 22 bin liraya çıkarılmasını öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 

Kanun teklifine göre tüm kamu personeli yüzde 17,55 oranında maaşlarına zam alacak. Ayrıca yine tüm kamu personeli 8 bin 138 lira her ay seyyanen zam alacak.

Seyyanen zam ne zaman alınacak?

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız


Yeni katsayılardan dolayı seyyanen zam basında yer aldığı gibi 8 bin 70 lira değil 8 bin 138 lira uygulanacak. Memur maaş katsayısına bağlı olan seyyanen ödeme her 6 ayda bir artacak.

Maaş farkları ve seyyanen zam ne zaman hesaplara yatar?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecektir. Memur maaş bordroları yapıldığı için 15 Temmuz itibariyle tüm memurlar eski katsayılara göre zam alacaktır. Ancak torba kanun bu hafta sonunda Resmi Gazetede yayımlanırsa, 5 ila 10 gün sonra maaş fark bordrolarının yapılması mümkündür.

Basında yer adlığının aksine tüm kamu personelinin seyyanen zammı önümüzdeki ayın maaşında değil bu ayın maaşında hesaplara yatacaktır. Sadece 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmadığı için ayrıca 4 bin lira daha alınmayacaktır. Ama memurlar maaşlarını peşin olarak aldıkları için ve bu zam 15 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe konulduğu için, tüm kamu personeli 8 bin 138 lirayı bu ayki fark maaşlarında alacaktır.

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum