Memurlara kapsamlı maaş reformu şart!

Memurlara kapsamlı maaş reformu şart!
Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, kamu işçilerine yapılan toplu sözleşme zammı ve yeni asgari ücret düzenlemesini değerlendirdi.

Şahin, memurlar, hekimler ve hemşirelerin haklarının gözetilmediği, çağrılarına kayıtsız kalındığı ve taleplerinin karşılanmadığını vurgulayarak, bu duruma rıza gösteremeyeceklerini belirtti. Şahin, kapsamlı bir kamu maaş reformunun zorunlu ve kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Şenol Şahin, yaptığı açıklamada, sendika olarak kamu işçilerinin maaşlarına itiraz etmediklerini, bunun aksine memnuniyetle karşılandığını söyledi. Ancak, bu düzenlemelerin yapılırken memurlar, hekimler ve hemşireler gibi hak savunuculuğunu yaptıkları kesimlerin göz ardı edilmesine, taleplerinin karşılanmamasına ve çağrılarına kayıtsız kalınmasına müsaade etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

İŞ BARIŞI BOZULDU!

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Şahin, hemşirelerin, hekimlerin, sağlık teknisyenlerinin, teknik personelin ve memurların aldıkları eğitim, yaptıkları iş, üstlendikleri risk ve sorumlulukları doğrultusunda adil bir şekilde gelir elde etme hakkına sahip olduğunu belirtti. Kamuda yaşanan gelişmelerin iş barışını tehdit ettiğini, ücret dengesinin bozulmasına ve kalıcı hasarlara yol açmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI İRADE ORTAYA KOYDU!

Sağlık-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı açıklamaları hatırlatarak, Temmuz ayında en düşük dereceli memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltileceğine dair iradenin ortaya konulduğunu belirtti. Şahin, bu açıklamanın maaşlardaki erimenin ve alım gücündeki düşüşün telafi edilmesi adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ VAR!

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Şenol Şahin, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz ayında en düşük dereceli memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltileceği konusundaki iradesini memnuniyetle karşıladıklarını ancak gelinen noktada 22 bin lira en düşük memur maaşının yetersiz olacağını, doğru bildiklerini söylemek, olması gerekeni ifade etmek ve bu doğrultuda mücadele etmek gibi bir yükümlülükleri olduğunu vurgulayarak, emeklerini, alın terlerini ve haklarının teslim edilmesi için kararlılıkla mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

kamuajans

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum