Prof. Dr. Naci Görür, Türkiyedeki en tehlikeli fayı açıkladı!

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiyedeki en tehlikeli fayı açıkladı!
Türkiyede en tehlikeli fay kuşağı hangisi? Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dünyanın en tehlikeli fayının Türkiyede olduğunu söyledi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür çarpıcı bir açıkalamada bulundu! Görür, Bingöl Karlıova'dan geçen Kuzey Anadolu fay hattının, dünyanın en tehlikeli fayı olduğunu vurguladı.

Kuzey Anadolu fayının özellikle Karlıova'dan geçtiğini ve dünyanın en tehlikeli faylarından biri olduğunu ifade eden Görür, Doğu Anadolu fayı, Malatya fayı ve Ovacık fayı gibi aktif fayların da Türkiye'nin deprem riskini artırdığını dile getirdi.

Görür, "Deprem böyle her gün olacak gibi zannetmeyin. Bingöl'den Elazığ ve Malatya'yı vuran Doğu Anadolu fayı, yaklaşık 500 senede bir çok ciddi depremler üretiyor. Yani yılda 1 santimetre hareket ediyor. Siz o bir santimetre hareketi hissetmezsiniz. Anadolu yılda bir santimetre batıya, Akdeniz'e doğru gidiyor. Onu biz hissetmeyiz ama bunlar orada stres biriktiriyor." şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerin ve üniversitelerin bu fay hatları üzerinde ciddi araştırmalar yapması ve depreme karşı önlem alınması gerektiğini belirten Görür, altyapıların da depreme uygun olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, deprem konusunda halkın da bilinçlenmesinin önemine değindi.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.