SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan toplu sözleşme ve Ocak maaş zammı açıklaması

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan toplu sözleşme ve Ocak maaş zammı açıklaması
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, toplu sözleşme ve Ocak memur maaş zamları ile iglili son bilgileri paylaştı.

Özgür Erdursun'dan son dakika açıklaması: Memurlarda da kök aylık sorunu yolda.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdursun yaptığı açıklamada kamu personellerinin toplu sözleşme maaş zamları ile iglili son bilgileri paylaştı ve bir uyarıda bulundu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Erdursun canlı yayında yaptığı açıklamada 1 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde memur sendikalarının uyanık olması gerektiğini söyledi. Şimdi memurların kök aylığının 13 bin 500 lira olduğunu, kalan paranın seyyanen zamla tamamlandığını, Ocak ayında yapılacak zam için bir düzenleme olmazsa kök aylığa zam geleceği ve memurların 29 bin 700 lira zam beklerken 26 bin 300 lira ile yetineceğini söyledi.

Memur sendikalarının bu durumu toplu sözleşme masasında kapsamlı şekilde ele alması gerektiğini söyleyen Erdursun, Ocak ayında maaşlara yüzde 25 zam beklendiğini söyledi. Erdursun açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

"Ocak ayında %25 artık bekliyor. Memurların en düşük kök aylığı 13 bin 500 lira oldu diyelim, yarın ‘Sizin gerçek aylığınız 13 bin 500 lira biz bunu üzerine 8077 lira veriyoruz, aylığı da 22 bin lira üzerinden zamlandırmayacağız, 13 bin 500 lira üzerinden zamlandıracağız’ derlerse, 13 bin 500’ün üzerine %35 zam alırsa 18 bin liraya çıkar, 8077 lira ilave parayla beraber 29 bin 700 lira beklerken, 26 bin 300 lira alırlar. Memurlar bunun farkında bu yüzden ilave ödeneğin maaşa dahil olmasını istiyorlar"

finans7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum