1 Ocak'ta zam gelecek: 2024 işsizlik maaşı ne kadar olacak?

1 Ocak'ta zam gelecek: 2024 işsizlik maaşı ne kadar olacak?
Bilindiği üzere asgari ücretten etkilenen en önemli kalemlerden biri de işsizlik maaşıdır. Peki, cuma günü açıklanması beklenen 2024 asgari ücret zammı ile işsizlik maaşında ne kadar atış olacak? Yeni yılda işsizlik maaşına ne kadar zam gelecek?

Asgari ücretle 2024 işsizlik maaşına ne kadar zam gelecek? 2024 yılında belirlenecek yeni asgari ücret zammı sonrası en düşük işsizlik maaşı ödeneği ne kadar olacak? Asgari ücrete 2024 yılında yapılacak zam oranı ile işsizlik maaşı ne kadar artacak?

KİMLER İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALABİLİYOR?

Bilindiği üzere işsizlik maaşı 2023 yılı Temmuz ayı ve sonrasında en az 4 ay çalışan bir işçi için; işsiz kalması ve gerekli şartları taşıması halinde işsizlik ödeneği alabiliyor. Ayrıca sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınıyor. Bu ödenek en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40’ı, en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80’i kadar olabiliyor.

İŞSİZLİK MAAŞI 2024'TE NE KADAR OLACAK?

2024 asgari ücret tutarı henüz açıklanamadığı için, işsizlik maaşı 2024 tahmini olarak hesaplanıyor. Zira işsizlik maaşı , asgari ücret zam oranına göre belirlenecek. Dolayısıyla işsizlik maaşının belli olması için asgari ücretin açıklanması gerekiyor.

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması halinde: En düşük işsizlik maaşı 6.922 TL,

Asgari ücrete yüzde 35 zam olması durumunda: En düşük işsizlik maaşı 7.188 TL

Asgari ücrete yüzde 40 zam yapılması durumunda: En düşük işsizlik maaşının ise 7.455 TL olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.