Alaattin Aktaş ekim enflasyon tahminini açıkladı

Alaattin Aktaş ekim enflasyon tahminini açıkladı
Ekim ayı enflasyon rakamlarına ilişkin bir tahminde Ekonomist Alaattin Aktaş'tan geldi. TÜİK'in 3 Kasım Cuma günü açıklayacığı ekim ayı enflasyon verisine dair uzman isim nasıl bir tahminde bulundu..

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, memur ve emeklinin heyecanla beklediği Ekim ayına ilişkin enflasyon tahmininde bulundu. Uzman isim Aktaş, ekim ayı için yüzde 3.5 ile 4 arasında bir yorumda bulundu.

Aktaş, yazısında tüketici fiyat artışının muhtemelen yüzde 4 dolayında geleceğini belirterek, "Öncü göstergeler, ekim ayı için yüzde 3.5 ile 4 arasında bir orana işaret ediyor" dedi.

Alaattin Aktaş enflasyonla ilgili olarak şu yorumu yaptı:

"Ekim ayındaki artış yüzde 3.54’ün altında kaldığı takdirde yıllık oranda gerileme olacak. Yüzde 3.54, geçen yılın ekiminde kaydedilen artıştı. Bu durumda eylül sonunda yüzde 61.53 olan yıllık TÜFE artışı, ekim sonunda daha düşük gerçekleşecek.
(...)
TÜFE’de ekim ayı artışı yüzde 4 olarak geldiği takdirde ilk on aylık artış yüzde 55.85’e yükselecek. Aylık yüzde 4 artışta yıllık oran da 62.2’ye çıkacak. Yıllık TÜFE artışı eylül ayı sonunda yüzde 61.53 düzeyinde bulunuyordu."

T24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.