Alaattin Aktaş, kritik faiz kararını açıkladı

Alaattin Aktaş, kritik faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası tarafından yarın açıklanacak kritik faiz kararı öncesi, Ekonomi Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, tahminde bulundu. Aktaş, 2023 yılının yüzde 42,5 ile kapatılacağını ve Ocak ayında maksimum %45 olabileceğini iddia etti.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) yarın yılın son faiz kararını görüşmek ve karar almak üzere yarın toplanıyor. Ancak Ekonomist Alaattin Aktaş, politika faizinin 2024 Ocak ayında en fazla yüzde 45 olacağını ve artık 5 puan, 5 puan şeklinde artışlar olmayacağını vurguladı...

Aktaş, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faizin yüzde 35’ten yüzde 40’a çıkarıldığı Kasım ayındaki toplantısından sonra yaptığı açıklamayı şöyle yorumladı:

ARTIŞ 2,5 PUAN OLUR!

"Verilen mesaj çok açıktı: Artık bundan sonra 5 puan, 5 puan gibi yüklü artışlar beklemeyin. Yüzde 40’ın üstüne gelecek artış da olsa olsa 2.5 puan olur.

Faiz aralık ayında yüzde 42,5’e çıkarılır, belki ocak ayında da bir o kadar artış yapılır ve sonrasında uzun süre yatay kalır.

Durum bundan ibarettir, herkes hesabını kitabını buna göre yapsın. Yani biz yol haritasını çizdik, bilginize sunuyoruz, artık kimse çok şaşırtıcı bir faiz kararı beklemesin.

OCAK AYINDA YÜZDE 45 FAİZ BEKLENTİSİ

Biraz önce de vurguladığım gibi biraz da gelişmelere bağlı olarak Ocak ayında bir kez daha ve aynı oranda bir artırıma daha gidilip faiz yüzde 45’e çekilebilir ve uzun süre bu düzeyde yatay kalır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.